Μήνυση στο Μπογδάνο από ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ Έλληνα ηθοποιό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα δικαστήρια πάει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο γνωστός ηθοποιός, λόγω των on air αναφορών του για τον Διονύσιο Σολωμό, για τον οποίο είπε πως ήταν εβραϊκής καταγωγής, ομοφυλόφιλος, μασόνος και αλκοολικός.

Σύμφωνα με το star.gr ο παρουσιαστής προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην εκπομπή της 9ης Φεβρουάριου, ημερομηνία κατά την οποία πέθανε ο εθνικός μας ποιητής (το έτος 1857). Επικαλούμενος λαογραφικά στοιχεία, είπε, μεταξύ άλλων, πως ο Σολωμός ήταν Εβραίος, ομοφυλόφιλος, μασόνος και αλκοολικός, προκαλώντας την οργή του δημάρχου Ζακύνθου που τον κήρυξε ανεπιθύμητο στο νησί.

«Νιώθω άσχημα όταν κάποιοι περίεργοι κύριοι της τηλεόρασης μιλάνε για τον Διονύσιο Σολωμό, καθυβρίζοντας έναν ήρωα, ένα σύμβολο του ελληνισμού», είπε, στην εκπομπή «The 2Night Show», ο Κώστας Πρέκας και ενημέρωσε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, που δήλωσε άγνοια για το συμβάν.

Τονίζοντας ότι θα κάνει μήνυση στον παρουσιαστή, ο ηθοποιός συνέχισε: «ο Σολωμός είναι ένας μύθος. Δεν θα ήθελα να πάρει το χαρακτηρισμό του Εβραίου και του ομοφυλόφιλου, δεν κάνει ιστορική ανάλυση ο κ. Μπογδάνος. Κάποια στιγμή θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε, δεν έχουμε τόσα δικαιώματα να ισοπεδώνουμε ανθρώπους. Δεν έχω ιδέα γιατί το έκανε αυτό, αλλά είναι μέσα από το σύστημα που θέλει όλα να αναθεωρηθούν».

Πηγή: star.gr

br