Ο Τάσος Ιορδανίδης ονοματίζει τη μεγαλύτερη φρικαλεότητα του ανθρώπινου είδους!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Τάσος Ιορδανίδης πρωταγωνιστεί στην παράσταση Ο Τζόνι πήρε το όπλο του και μίλησε για τον ρόλο και την πλοκή.

Ο γνωστός ηθοποιός αναφεέρθηκε στη μεγαλύτερη φρικαλεότητα που γεννά το ανθρώπινο είδος, ενώ παράλληλα αποκάλυψες τι συμβαίνει σε έναν ηθοποιό όταν συμπορεύεται με τους ρόλους.

Τι θέλεις να εισπράξει το κοινό, μετά το τέλος της παράστασης;

Πρέπει να καταλάβουμε πόσο τυχεροί είμαστε, πόσο σημαντικό είναι το δώρο της ζωής και να το γευόμα­στε καθημερινά. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε πόση δύναμη έχει ο λόγος ενός ανθρώπου και πως αν συνασπιστούν όλοι οι άνθρωποι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Μίλησε μας για την υπόθεση του έργου...

Το έργο βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Ντάλτον Τράμπο, ενώ το" 1971 έγινε κινηματογραφική ταινία. Μιλάμε για έναν νεαρό στρατιώτη που τραυματίζεται φρικτά κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών από μια οβίδα. Ακρωτηριασμένος στα χέρια και τα πόδια, χωρίς όραση, χω­ρίς ακοή, με διαλυμένο πρόσωπο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, με κατεστραμμένο εγκέφαλο, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο.

Εκείνος, κα­ταδικασμένος σε μια ολοκληρωτική σιωπή, αρχίζει να σκέφτεται, να αισθάνεται, να ονειρεύεται και να θυμάται, διαψεύδοντας τις εκτιμή­σεις της επιστήμης. Μάλιστα, προσπαθεί να επικοινωνήσει μέσω ση­μάτων Μορς.

Και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τη δική του ευθύνη;

Νομίζω όλοι μας, λίγο πολύ, πρέπει να αποχωριστούμε την αδρανή αντιμετώπιση των πραγμάτων και να καταδικάσουμε την αλλοτρίωση του είδους μας, η οποία πηγάζει μέσα από τη μεγαλύτερη φρικαλεότητα που γέννησε ποτέ: τον πόλεμο.

Μέσα από τον συγκεκριμένο ρόλο αναθεώρησες κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου;

Οι ηθοποιοί, όταν συμπορευόμαστε με κάποιους ρόλους, πέ­ρα από πράγματα που ανακαλύπτουμε για τον ίδιο μας τον εαυτό, φιλτράρουμε θέσεις και στάσεις ζωής, οι οποίες περι­στρέφονται γύρω από τον εαυ­τό μας.

Πηγή: Μy Tv

Πού ψηφίζω 2019: Μάθε με ένα κλικ πού ψηφίζεις στις Εκλογές 2019