Αλίκη Βουγιουκλάκη: Εμπάργκο 54 ετών στην απαγορευμένη ταινία «Aliki My Love»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Αλίκη Βουγιουκλάκη τον Μάρτη του 1964 είχε κάνει την πρώτη της προσπάθεια για διεθνή καριέρα.

Η ταινία «Aliki My Love» όμως δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία και αξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα έκοψε λιγότερα από 250.000 εισιτήρια ενώ κόστισε 9.000.000 δρχ, ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που κόστιζαν οι υπόλοιπες ταινίες της.
Αυτό που ξέραμε τόσα χρόνια ήταν πως η ταινία «εξαφανίστηκε» επειδή είχε πάρα πολλές τολμηρές σκηνές της ηθοποιού και όχι επειδή δεν πούλησε.
Η Κάλλια Καστάνη σε σχετικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Ελένη», έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα λέγοντας πως η ταινία της αείμνηστης ηθοποιού, αποσύρθηκε γιατί τόσο ο Φίνος όσο και η ίδια γνώριζαν ότι η ταινία δεν ήταν τόσο καλή. Το σενάριο ήταν αφελές, μια κακή απομίμηση της Μανταλένας και ο χρόνος της πρωταγωνίστριας στο πανί περιορισμένος. Επιπλέον, οι τηλεθεατές αγανακτούσαν γιατί η Αλίκη δεν μιλούσε ελληνικά. Το εμπάργκο διήρκεσε 54 χρόνια.
Πριν λίγους μήνες πλάνα του Aliki My Love ανέβηκαν στην επίσημη σελίδα της Φίνος Φιλμ στο Facebook, προαναγγέλοντας την αποκατάσταση και την ολική αναβίωσή της.
Ο γιος της, Γιάννης Παπαμιχαήλ, είναι έτοιμος να προσφύγει ακόμα και στη δικαιοσύνη προκειμένου να προστατέψει τη μνήμη της μητέρας του και τα δικαιώματά του στην πνευματική κληρονομιά της.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη…

Πηγή: www.gossip-tv.gr