Μαραθώνιος 2014: Οι celebrities που θα ξαναφορέσουν τα αθλητικά τους για καλό σκοπό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι σταρ της ελληνικής τηλεόρασης, του θεάτρου και του τραγουδιού, έχουν αποδείξει πολλές φορές, πως μπορούν να γίνουν μία γροθιά ώστε να προσφέρουν στους συμπολίτες τους.

Μία τέτοια δυνατότητα τους δίνει και ο Μαραθώνιος της Αθήνας που γίνεται φέτος για 32η φορά. Δεκάδες επώνυμοι, φορούν τα αθλητικά τους, κάνουν προπόνηση και παίρνουν θέση στη γραμμή εκκίνησης –άλλοι στα πέντε και άλλοι στα δέκα χιλιόμετρα- προκειμένου να προσφέρουν με τον δικό τους τρόπο και ό,τι μπορούν σε καλούς σκοπούς. Τον Νοέμβριο του 2011 οι Πάνος Βλάχος, Ζέτα Δούκα, Νίκη Κάρτσωνα, Γιώργος Μανίκας, Νικολέτα Ράλλη, Ρέα Τουτουνζή και Χρήστος Φερεντίνος κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 40.000€ το οποίο και απέδωσαν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Τον Απρίλιο του 2012 στη Θεσσαλονίκη διεξήχθη ο Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» και ανάμεσα στους δρομείς στον αγώνα των 5χλμ. συμμετείχαν και οι Βίκυ Χατζηβασιλείου, Φαίη Σκορδά, Άκης Πετρετζίκης, Πάνος Βλάχος, Σοφία Γκόσιου και Ελένη Τσολάκη. Τότε είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 24.173€ για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Τον Νοέμβριο του 2012 διεξήχθη ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών και σε αυτόν συμμετείχαν οι Έυα Αντωνοπούλου, Πάνος Βλάχος, Ναταλία Δραγούμη, Νίκη Κάρτσωνα, Νικολέττα Ράλλη, Χρήστος Φερεντίνος, Δούκισσα Νομικού, Ευγενία Μανωλίδου και Εύη Φραγκάκη. Τότε είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν το ποσό των 50.000€ για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Πέρυσι τον Νοέμβριο στον 31ο Κλασικό Μαραθώνο Αθηνών, ήταν και πάλι πολλοί οι επώνυμοι που έτρεξαν για καλό σκοπό. Ανάμεσά τους οι Εύα Αντωνοπούλου, Ναταλία Δραγούμη, Νίκη Κάρτσωνα, Σία Κοσιώνη, Μαρία Μπακοδήμου, Μαρία Μπεκατώρου, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Νικολέτα Ράλλη, Φώτης Σεργουλόπουλος, Εύη Φραγκάκη, Κλέλια Πανταζή καθώς επίσης και το τοπ μόντελ Alena Buffon που ήρθε ειδικά από την Ιταλία για αυτόν τον σκοπό. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στην «ΕΛΕΠΑΠ» για τα παιδιά με αναπηρία και στη «ΦΛΟΓΑ» για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Άλλοι επώνυμοι που τρέχουν συχνά σε μαραθωνίους με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν σε καλούς σκοπούς είναι η Ελένη Πετρουλάκη μαζί με τα παιδιά της, η Έλενα Ράπτη και ο Λούκας Γιώρκας που έτρεξαν τον περασμένο Απρίλιο στον Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» όπως και η Έλλη Κοκκίνου, η Άννα Πρέλεβιτς, η Βίκυ Καγιά, ο Αλέξανδρος Παρθένης, ο Αλέξης Γεωργούλης, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης και η Φανή Χαλκιά.

Φέτος, στον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας θα τρέξουν με σκοπό την ενίσχυση της «Κιβωτού του κόσμου» οι Ναταλία Δράγουμη, Μαρία Μπεκατώρου, Νίκη Κάρτσωνα, Λένα Αρώνη, Εύη Φραγκάκη, Σωκράτης Αλαφούζος, Γιώργος Μάνικας, Κώστας Φραγκολιάς, Πάνος Βλάχος αλλά και οι Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Νανουρης, Αφροδίτη Σημίτη και Μαριέττα Φαφούτη. Να αναφέρουμε ότι ειδικά για τον μαραθώνιο, έχει έρθει στην Ελλάδα από τη Γαλλία όπου ζει μόνιμα για να τρέξει και η κόρη του διεθνούς φήμης ηθοποιού, Γιώργου Χωραφά, η Ζωή Χωραφά η οποία κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες. Από εμάς, καλή επιτυχία για τους τόσο καλούς σκοπούς που θα επιτευχθούν με την διεξαγωγή του φετινού 32ου Μαραθωνίου Αθηνών.

Πηγή: gossip-tv.gr