“Δώρο” στον ΣΚΑΪ το αρχείο της ΕΡΤ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η «επικοινωνία» του Χρήστου Παναγόπουλου με τον ΣΚΑΪ είχε ξεκινήσει πριν εκείνος αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του στο Φάληρο, στο τέλος του 2009. Δημοσίως, ως πρόεδρος της ΕΡΤ, δεν έκρυβε τη συμπάθειά του για τη μετάδοση... ντοκιμαντέρ από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ στις αρχές λειτουργίας του καναλιού, λέγοντας στους δημοσιογράφους πως είχε ξεπεράσει και τα προγράμματα της τότε ΕΡΤ.

Η πλέον ενδιαφέρουσα ιστορία είναι αυτή της πώλησης τμήματος του Αθλητικού Αρχείου της ΕΡΤ στον ΣΚΑΪ, λίγο πριν από την αλλαγή της κυβέρνησης, το 2009. Ο Χρήστος Παναγόπουλος, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του ΣΚΑΪ στις 4 Αυγούστου 2009, πούλησε τμήμα του Αθλητικού Αρχείου της ΕΡΤ, με βάση τον τιμοκατάλογο της εποχής, στον σταθμό του Φαλήρου για τη σειρά ντοκιμαντέρ «Για πάντα πρωταθλητές». Και περίπου 6 μήνες μετά άλλαξε θέση και από την ΕΡΤ βρέθηκε διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, με προσωπική απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου και με το Αρχείο της ΕΡΤ στα χέρια.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος πούλησε τηλεοπτικό υλικό των σημαντικότερων ομάδων της χώρας, περασμένων δεκαετιών, με... έκπτωση 15% επί του αρχικού ποσού των 98.500 ευρώ + ΦΠΑ και με επιπλέον 10.000 ευρώ + ΦΠΑ για χρήση του στα DVD. Μάλιστα, τότε είχε εμφανιστεί να μη δέχεται το αίτημα για αύξηση της έκπτωσης που είχε καταθέσει ο σταθμός του μελλοντικού του εργοδότη. Το αρχειακό υλικό της ΕΡΤ που πουλήθηκε στον ΣΚΑΪ ήταν «49 λεπτά από αγώνες παραγωγής προ του 1989, συνολικού κόστος 49.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, στις περιπτώσεις που η ΕΡΤ έχει τα πλήρη δικαιώματα» και «66 λεπτά από αγώνες παραγωγής μετά το 1980, συνολικού κόστους 49.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ, στις περιπτώσεις που η ΕΡΤ έχει τα πλήρη δικαιώματα».

Πηγή: parapolitika.gr