Λάκης Γαβαλάς: «Εγώ δεν θα είχα ένα παιδί που δεν θα μπορούσε να πει μαμά – Ξαφνικά όλοι ότι θέλουν να γίνουν γονείς»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καλεσμένος στην εκπομπή της Έλενας Παπαβασιλείου, EQ βρέθηκε ο Λάκης Γαβαλάς το βράδυ της Τετάρτης 14/2.

Μεταξύ άλλων, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας μίλησε για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

«Φυσικά και είμαι υπέρ της υιοθεσίας. Την δέχομαι ανάλογα με το lifestyle, τις ανάγκες για να έχει κάποιος οικογένεια και το κατά πόσο θα καθοδηγήσει κάποιον ώστε από έμβρυο να τον κάνει μεγάλο άνθρωπο, μορφωμένο, σε έναν κόσμο που είναι ήδη πολύ περίεργος. Άρα λοιπόν εάν μιλάμε για μια υιοθεσία, γιατί θεωρούμε ότι εκείνη τη στιγμή έχουμε έναν σύντροφο που θα είναι η υπόλοιπη μας ζωή αλλά τα δεδομένα λένε ότι δεν θα είναι, είναι κρίμα να φέρνουμε έναν άνθρωπο στη ζωή μας όταν δεν θα μπορέσουμε να ακολουθήσουμε αυτές που είναι οι ανάγκες του για να μεγαλώσει και να γίνει άνθρωπος σωστός», είπε αρχικά ο Λάκης Γαβαλάς.

Και συνέχισε: «Τώρα όμως η παρένθετη μητέρα, όλο αυτό το πράγμα… Ότι συμφωνώ για την υιοθεσία, ναι, για τους άλλους βεβαίως. Εγώ όμως δεν θα είχα ένα παιδί το οποίο δεν θα μπορούσε να πει “μαμά” ή οτιδήποτε.Όχι, γιατί είναι ή δεν είναι μοντέρνοι ή τι θα πει στο σχολείο. Για το θέμα το φυσιολογικό κατά κάποιο τρόπο».

«Ας καταλαγιάσουμε όμως. Νομίζω ότι αυτό το πράγμα που ξαφνικά όλοι αισθάνονται ότι θέλουν να γίνουν γονείς, πάλι με ενοχλεί και με εκνευρίζει. Οι περισσότεροι δεν είναι ικανοί για να είναι γονείς με οποιοδήποτε τρόπο, είτε είναι ετερόφυλοι είτε είναι ομόφυλοι. Εγώ είμαι ένας μεγάλος άνθρωπος που ευτυχώς μεγάλωσα ανίψια και όχι τα δικά μου παιδιά, που θα ήθελα πάρα πολύ να έχω, αλλά και αυτό το πράγμα συνέχεια να τα αναφέρουμε τα παιδιά… Ότι είναι καλό, δεν είναι καλό, είναι σωστό, δεν είναι σωστό και όλο αυτό το πράγμα με φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση», κατέληξε ο Λάκης Γαβαλάς.