Στο γηροκομείο η Ρένα Κουμιώτη – Δεν ξέρει ότι πέθανε ο γιος της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δίπλα δίπλα η σπουδαία ερμηνεύτρια με την τεράστια Μαίρη Λίντα.

Στο Γηροκομείο Αθηνών, σε διπλανά δωμάτια με τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαίρη Λίντα, βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες και η ιέρεια του Νέου Κύματος Ρένα Κουμιώτη. Η γυναίκα «σύμβολο» του ελληνικού τραγουδιού για πολλές δεκαετίες «σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες», όταν ο πρωτότοκος γιος της Γιάννης Σαββίδης έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο, όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η «Espresso» σε πρωτοσέλιδό της.

Εκτοτε η ίδια, έχοντας συντροφιά τις αναμνήσεις μιας τεράστιας καριέρας, πολύ καλούς φίλους και κάποιους αγαπημένους της συγγενείς, αποφάσισε να φιλοξενηθεί, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, στο Γηροκομείο Αθηνών, όπου η περίθαλψη είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η Ρένα Κουμιώτη συνέδεσε το όνομά της με πολύ μεγάλα τραγούδια στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν μεγάλοι συνθέτες και στιχουργοί επένδυσαν στη φωνή της, η οποία είχε μια ιδιαίτερη χροιά. Αλλωστε, ποιος δεν έχει τραγουδήσει τα υπέροχα τραγούδια της όπως «Αγαπιόμασταν, Θεέ μου», «Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες», «Το θαλασσινό τριφύλλι», «Καινούργιο μου φεγγάρι» και τόσες άλλες επιτυχίες, οι οποίες μετρούν πάνω από μισό αιώνα. Ανθρωπος χαμηλών τόνων η ίδια, δεν προκάλεσε ποτέ για την ιδιωτική της ζωή, ενώ οι εμφανίσεις της στην ελληνική τηλεόραση σπανίζουν.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, η ίδια θέλησε μέσα από την «Espresso» δημόσια την ημέρα της κηδείας του Γιάννη Πουλόπουλου να μιλήσει για εκείνον. Τον άνθρωπο που πορεύτηκαν μαζί τόσο στις πίστες μεγάλων νυχτερινών κέντρων όσο και στη δισκογραφία.