Κούγιας: «Η ηθική της κόρης μου είναι παροιμιώδης για την εποχή μας- Ποτέ δεν ζήτησε να αγοράσει επώνυµες µάρκες»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έδωσε µια διαφορετική συνέντευξη στο «Secret» των «Παραπολιτικών» και τη Σάσα Σταμάτη, μιλώντας για τα παιδιά του, ενώ αναφέρθηκε και στη δήλωση της πρώην συζύγου του, Εύης Βατίδου, πως η κόρη τους, Μάιρα, θέλει να ασχοληθεί µε τη Νοµική.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

Πείτε µας λίγα λόγια για την κόρη σας, τη Μάιρα…

«Η Μάιρα έχει το όνοµα της γιαγιάς της από την πλευρά της Εύης, όπως ο Χρήστος έχει το όνοµα του πατέρα µου. Η Μάιρα είναι ένα σεµνό παιδί.

Είναι 17 ετών και είναι ουσιαστικά µικρότερη από την ηλικία της όσον αφορά τις επιλογές της. Είναι ένα οξύµωρο σχήµα αναφορικά µε την εµφάνισή της και την κοινωνική της ζωή.

Είναι ένα πολύ δεµένο παιδί µε τον αδελφό της, γιατί, όταν αποφασίσαµε να χωρίσουµε µε την Εύη, που αυτό έγινε τον Σεπτέµβριο του 2007, ήταν µόλις 2,5 χρόνων και ο αδελφός της 5 ετών.

Το µεγάλο ζήτηµα του χωρισµού τότε ήταν πως εγώ δεν ήθελα να αποξενωθώ από τα παιδιά µου, γιατί δεν µπορούσα να διανοηθώ, λόγω της µικρής τους ηλικίας, ότι θα µπορούσα να τα διεκδικήσω και τότε δεν υπήρχε η νοµοθεσία περί συνεπιµέλειας.

Σε αυτή την ηλικία τη συγκεκριµένη εποχή τα παιδιά των χωρισµένων ζευγαριών είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνούν µε τον πατέρα τους δύο φορές την εβδοµάδα και πολύ λίγη ώρα».

Και εσείς τι κάνατε τότε;

«Επειδή εγώ δεν µπορούσα να διανοηθώ ότι θα χάσω την επαφή µε τα παιδιά µου, έπεισα την Εύη, αλλά συµφώνησε και αυτή, να νοικιάσει ένα σπίτι στη Βουλιαγµένη, όπου µέναµε µαζί πριν, το οποίο θα το πλήρωνα εγώ, και παράλληλα πήρα την απόφαση µόλις χωρίσαµε να αρχίσω να κατασκευάζω κοντά ένα σπίτι, στο οποίο θα υπήρχε ένας πολύ µεγάλος χώρος µόνο για τα παιδιά.

Και έτσι έφτιαξα ένα σπίτι που δεν µου ήταν αναγκαίο, γιατί ήµουν µόνος µου και δεν υπήρχε και καµία περίπτωση να ξαναπαντρευτώ, αφού είχα ήδη δύο παιδιά.

Ετσι βρισκόµουν στα 100 µέτρα από εκεί όπου έµεναν, ενώ συµφώνησα και µε την Εύη ότι «εγώ θα στείλω τα παιδιά στα ακριβότερα σχολεία» και προσέλαβα και έναν οδηγό, για να πηγαίνει την Εύη και τα παιδιά όπου ήθελαν και είχαν ανάγκη.

Οµως, το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι εγώ είχα ελεύθερη επικοινωνία µε τα παιδιά καθηµερινά, χωρίς χρονικούς περιορισµούς. Ετσι, και µε τη βοήθεια της Εύης, που ήταν σηµαντική, αλλά και µε τη βοήθεια της µητέρας της, που ήταν φιλόλογος, µεγαλώσαµε δύο παιδιά τα οποία ήταν γεµάτα αγάπη και ενδιαφέρον και που ο πατέρας τους δεν έλειψε ούτε από µία παιδική γιορτή και των δύο και των φίλων τους, σαν να µην είχαµε χωρίσει ποτέ µε την Εύη».

Πείτε µας λίγο περισσότερα πράγµατα για τη Μάιρα…

«Η Μάιρα είναι ένα πολύ σεµνό και ντροπαλό κορίτσι. Από µικρή ηλικία είχε ιδιαίτερη έφεση στα σπορ, καθώς και διακρίσεις. Έπαιζε τένις, έκανε συγχρονισµένη, αλλά και ενόργανη, όπου θα µπορούσε να γίνει πρωταθλήτρια, αλλά λόγω του ύψους που πήρε απότοµα ήταν αδύνατον.

Από πολύ µικρή ηλικία είχε τετράγωνη λογική και κατ’ επανάληψη, ακόµα και µέχρι σήµερα, είναι η γέφυρα στις συνηθισµένες διαφορές και διενέξεις που είχα είτε µε την Εύη είτε µε τον αδελφό της, ως υπεύθυνος πατέρας.

Ο Χρήστος είναι τριτοετής φοιτητής στη Νοµική Αθηνών και έντονα ενεργός. Η Μάιρα από τα 14 χρόνια της µε έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο όταν υπήρχαν εντάσεις έµπαινε µπροστά για να λυθούν αυτά τα προβλήµατα, σαν µια ώριµη και ολοκληρωµένη γυναίκα.

Έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες και είναι µια εξαιρετική µαθήτρια. Μπήκε δεύτερη στο κολέγιο, πήρε από µικρή πτυχίο διδασκαλίας στα αγγλικά, µιλάει γαλλικά και γενικά έχει υψηλές βαθµολογίες».

Και η Νοµική πώς προέκυψε;

«Από µόνη της αποφάσισε να γίνει στέλεχος του γραφείου µου και να σπουδάσει νοµικά. Οµως εκείνο που πραγµατικά απολαµβάνω είναι η ηθική της, που είναι παροιµιώδης για τα δεδοµένα της εποχής και την ηλικία της.

Θυµάµαι, όταν έπρεπε να πάει σε ένα πάρτι πριν από δύο χρόνια και όλες οι συνοµήλικές της ήταν γνωστό ότι θα φορούσαν παπούτσια µε τακούνια, µου ζήτησε να πάµε να αγοράσουµε παπούτσια.

Εγώ νόµιζα ότι θα αγοράζαµε παπούτσια µε τακούνια, αλλά, όταν πήγαµε στο µαγαζί, µου είπε: ‘’Μπαµπά, νοµίζω ότι είµαι πολύ µικρή για να φορέσω τέτοια παπούτσια. Εχω χρόνο µπροστά µου’’.

Με ξάφνιασε, όπως επίσης ποτέ δεν ζήτησε να αγοράσει επώνυµες µάρκες και από µικρή πήγαινε και διάλεγε ρούχα από το Zara.

Τέλος, πρέπει να αναφέρω πως δεν έγινε ποτέ συζήτηση από τη Μάιρα να γίνει µοντέλο και για µένα ήταν δυσάρεστη έκπληξη όταν διάβασα ότι η Εύη πήγε µαζί της στο Παρίσι και την επέλεξαν από ένα πρακτορείο µοντέλων, ακόµα και σε αυτή την ηλικία, λόγω της εµφανίσεώς της.

Ωστόσο, αγαλλίασα µόλις διάβασα στην ίδια συνέντευξη ότι η Μάιρα αρνήθηκε. Η Μάιρα όπως και ο αδελφός της έχουν µάθει ότι η εξωτερική εµφάνιση είναι κάτι που φθείρεται και ότι το µόνο που µένει στη ζωή και εξασφαλίζει ισορροπία είναι η γνώση.

Είµαι ευτυχισµένος πατέρας και θέλω και γι’ αυτό να ευχαριστήσω δηµοσίως και την Εύη και τη µητέρα της, που βοήθησαν να καµαρώνουµε τα δύο αυτά υπέροχα παιδιά»