Μάκης Τσέλιος: «Ερωτεύτηκα τον Μπίλι Μπο – Πέθανε στην αγκαλιά μου»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συγκινεί ο γνωστός σχεδιαστής για τις τελευταίες στιγμές του Μπίλι Μπο: «Έκανα  ό,τι μπορούσα για να τον κρατήσω στη ζωή»

Για πρώτη φορά ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Μάκης Τσέλιος παραδέχεται τον έρωτά του για τον Μπίλι Μπο και μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που ο αγαπημένος του έδινε μάχη με το AIDS λίγο προτού τελικά αφήσει την τελευταία του πνοή στα 33 του.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Κουρκουμέλης, ωστόσο ο ίδιος έμεινε στην ιστορία της ελληνικής μόδας ως Μπίλι Μπο. Την δεκαετία του 1980 ο Μπίλι Μπο μεσουράνησε στην Ελλάδα, ενώ το ταλέντο του στο σχέδιο μόδας γνώρισε μεγάλη αναγνώριση και στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στη μέρα που τον γνώρισε, ο Μάκης Τσέλιος περιέγραψε: «Ήταν Μάιος και ήταν ανθισμένες οι νεραντζιές. Αυτό το είπα εγώ. Και εκείνος γύρισε και κοίταξε πίσω να δει ποιος το είπε. Και μου λέει “ναι πράγματι”. Και τότε του λέω “εσύ ποιος είσαι ο Βασίλης;” και μου λέει “ναι”. Ήταν 17 και εγώ 26, 9 χρόνια διαφορά είχαμε. Όταν πιάσαμε την κουβέντα, ξαναβρεθήκαμε και εγώ σκέφτηκα ότι θέλει κάποιον να τον βοηθήσει. Ήταν και πολύ ερωτεύσιμος από τους πάντες, άνδρες και γυναίκες. Σε σταματούσε η ομορφιά του. Μαζί μου υπήρχε έρωτας σημαντικός και λέω αυτόν τον άνθρωπο πρέπει να τον βοηθήσω. Τότε πήγαινε σε μία σχολή χορού, αλλά δεν ήταν… Χόρευε στα μπουζούκια, ε και σκέφτηκα μήπως βρούμε κάτι άλλο και τον έβαλα στη σχολή “Βακαλό”. Ήταν άνθρωπος δικός μου και τον βοήθησα» δήλωσε στην εκπομπή Studio 4.

Ο παρουσιαστής Θανάσης Αναγνωστόπουλοw σχολίασε: «Τον ερωτεύτηκες» , με τον Μάκη Τσέλιο να απαντάει: «Ε ναι, δεν το έχω ξαναπεί δημόσια αλλά το ξέρει ο κόσμος».

Μεταξύ άλλων, ο Μάκης Τσέλιος αποκάλυψε ότι ο Μπίλι Μπο ντρεπόταν για την καταγωγή του: «Ήταν σαν ρετσινιά να λες ότι μένεις στα Καμίνια, οπότε είχαμε δημιουργήσει μια ιστορία που άφηνε θολό το τοπίο και όποιος τολμούσε να πει τίποτα τον έκανε του αλατιού και δεν τον άφηνε» σχολίασε ο σχεδιαστής.

Όπως εξομολογήθηκε ο Μάκης Τσέλιος, ο Μπίλι Μπο ήταν για εκείνον «ένα συμπλήρωμα, ο άνθρωπός του» με το οποίο ήθελε να γεράσουν μαζί. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι προσπάθησε να φτιάξει ξανά τη ζωή του, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βρει ταίρι.

Μιλώντας για τους τελευταίους μήνες ζωής του Μπίλι Μπο, ο Μάκης Τσέλιος ανέφερε πώς έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να τον βοηθήσει: «Δεν είχε δύναμη προσωπική γι’ αυτό ήταν γαντζωμένος επάνω μου μέχρι τέλους, δηλαδή εννιά μήνες που ταλαιπωρήθηκε με την ασθένεια, που άλλοι θα φεύγανε σε 15-20 μέρες, αλλά έκανα ό,τι ήταν δυνατό στον κόσμο ολόκληρο και στη Γαλλία και στην Αμερική. Τον πήγα όπου ήταν καλύτερα, προσπαθώντας να τον βοηθήσω».

Μάλιστα, ο γνωστός σχεδιαστής αποκάλυψε ότι τις τελευταίες ημέρες λίγο προτού φύγει από τη ζωή, ο Μπίλι Μπο είχε χάσει το φως του και δεν έβλεπε. «Έφυγε στην αγκαλιά μου» περιέγραψε και πρόσθεσε ότι δεν ήθελε να είναι κανένας στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή.