Αλέκος Συσσοβίτης για #metoo: «Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί εν αγνοία της ή συνειδητά»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


O Αλέκος Συσσοβίτης βρέθηκε καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» όπου με αφορμή το κίνημα metoo, ερωτήθηκε για το αν υπήρξαν περιπτώσεις που δυσαρεστήθηκε με συμπεριφορές σε συνεργασίες που έχει κάνει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας.

Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε χαρακτηριστικά σε αυτό το ερώτημα: «Όταν το άτομο προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία, σίγουρα θα υπάρχει ανταγωνισμός, ζήλια, ζήτηση, ένας ερωτισμός ο οποίος ερωτισμός δεν είναι πάντα θετικός ούτε αντιμετωπίζεται ως έτσι, μπορεί να έχει και μια άλλου είδους ένταση, μπορεί να διεκδικεί κάτι κάποιος από εσένα. Το ζητούμενο όμως είναι ότι αντί να δείχνουμε πάντα τους άλλους με το δάχτυλο, να καταλάβουμε και εμείς τι μέρος ευθύνης έχουμε σε αυτό που συμβαίνει. Και να καταλάβουμε επίσης ότι αν εμείς δε θέλουμε κάτι, δε θα συμβεί».

«Στις γυναίκες βέβαια, δεν είναι ακριβώς έτσι, είναι λίγο διαφορετικά έως πολύ. Στους άντρες όμως… Και εμένα μου έχουν γίνει προτάσεις που έβλεπα ότι υπήρχαν άλλες σκοπιμότητες από πίσω και τις απέφυγα» πρόσθεσε.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης στη συνέχεια δήλωσε: «Οι γυναίκες είστε πιο εγκεφαλικές. Είστε ίσως και πιο πανούργες και αυτό είναι πάλι αφύσικο. Μην αγιοποιούμε το ένα φύλο και δαιμονοποιούμε το άλλο. Σημασία έχει που είναι η ισχύς (…) Είναι τεράστια κουβέντα. Η γυναίκα πολλές φορές προκαλεί και εν αγνοία της ή συνειδητά αλλά είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα και υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε».