Μαρία Κορινθίου: Ποζάρει σαν την «Ελλάδα» του Ντελακρουά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά την φωτογράφηση της με τοπ αποκαλυπτικό μπλουζάκι δίπλα σε εικόνα της Παναγίας τώρα ήρθε και μας αποτελείωσε η Μαρία Κορινθίου.

Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου (La Grèce sur les ruines de Missolonghi) είναι ένας διάσημος πίνακας του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά εμπνευσμένος από την μάχη των Ελλήνων στην τρίτη πολιορκία του Μεσολογγίου.

Εικονίζει την προσωποποίηση της ηρωικής Ελλάδας. Μια γυναίκα φοράει ελληνική παραδοσιακή φορεσιά, ξεκούμπωτη στο στήθος. Είναι στραμμένη προς τον θεατή με τα χέρια σε στάση απόγνωσης, και το πρόσωπο σε τρία τέταρτα στραμμένο προς τα αριστερά.

Στέκει όρθια επάνω στα ερείπια του Μεσολογγίου, που έχουν καταπλακώσει έναν αγωνιστή. Στο βάθος ένας μαύρος άνδρας με κίτρινο τουρμπάνι που συμβολίζει τον εχθρό καρφώνει μια σημαία στο έδαφος. Όλα αυτά απεικονίζονται στον πίνακα.

Τώρα η Μαρία Κορινθίου ποζάρει ντυμένη ακριβώς όπως η «Ελλάδα» στον πίνακα του Ντελακρουά για τις ανάγκες του εξωφύλλου ενός περιοδικού. Η ίδια ανέβασε τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έγραψε:

«Μία σημαντική ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, που σηματοδότησε την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό ζυγό και υπήρξε καταληκτική για την νίκη της προς την ελευθερία. (…) Ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά, φιλέλληνας και γοητευμένος από την Ελλάδα, εμπνεύστηκε από το ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου και δημιούργησε μία σειρά από έργα που ευαισθητοποίησαν παγκόσμια και ανάγκασαν μέχρι και τις μεγάλες δυνάμεις να προβούν σε άμεσες λύσεις για την λήξη του πολέμου.»