Ποιος στέλνει τον Μουζουράκη στο σκαμνί του δικαστηρίου;


Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης είναι εκείνος που στέλνει τον κριτή του «The Voice» στα δικαστήρια για εξύβριση της ελληνικής σημαίας και της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου, ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και εκδικάζεται στις 24 Μαΐου στο Γ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας espresso.

Η μήνυση αφορά το βίντεο που είχε ανέβει στο διαδίκτυο το 2016, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, από το ειδησεογραφικό σάιτ Protagon.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, διάρκειας 3 λεπτών και 50 δευτερολέπτων, ο Πάνος Μουζουράκης και ο κωμικός Στέλιος Κάτσαρης καθυβρίζουν την εθνική μας επέτειο και την ελληνική σημαία. Μάλιστα, ο πρώην σύντροφος της Μαρίας Σολωμού λέει, μεταξύ άλλων: «Γ@@ώ την 28η Οκτωβρίου. Είναι μια ηλίθια γιορτή, για εθνικιστές. Κανονικά, θα έπρεπε να πάρουμε την ελληνική σημαία και να την κάψουμε. Ένα ύφασμα είναι, που δεν συμβολίζει τίποτα».

Σε άλλο σημείο του βίντεο λέει το εξής: «Δεν τους καταλαβαίνω αυτούς που λένε “ο προπάππους μου πέθανε για τη σημαία”. Εγώ την αγόρασα από τα Lidl με 4,99 ευρώ…»

Οι αντιδράσεις

Τότε, μετά την προβολή του συγκεκριμένου βίντεο, είχε ξεσπάσει σάλος, ενώ οι αντιδράσεις ήταν έντονες! Ανάμεσα σε όσους εξοργίστηκαν ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, ο οποίος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα και κατέθεσε μήνυση κατά του τραγουδοποιού για εξύβριση του εθνικού μας συμβόλου.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον μηνυτή, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ο Πάνος Μουζουράκης αποτελεί πρότυπο για πολλούς νέους ως τραγουδιστής και έχει υπάρξει μέλος κριτικής επιτροπής σε talent show. Είναι ντροπή για τη νεολαία μας να υπάρχουν τέτοια πρότυπα καλλιτεχνών, που χλευάζουν τη σημαία μας και τους προγόνους μας, οι οποίοι έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Ένιωσα την ανάγκη, ως Έλληνας πολίτης, να κινηθώ νομικά εναντίον του, διότι ένιωσα θιγμένος από τις ύβρεις που εξαπέλυσε κατά της σημαίας μας και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Περίμενα να βγει και να ζητήσει έστω μια συγγνώμη, αλλά δεν είπε τίποτε. Περιμένω από τον κατά τα άλλα ταλαντούχο καλλιτέχνη να μετανιώσει γι’ αυτό το απαράδεκτο βίντεο και ελπίζω στο μέλλον να μη δούμε ξανά προβεβλημένα πρόσωπα και κανέναν Έλληνα πολίτη να εξυβρίζει τη σημαία και την πατρίδα μας».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκών Μέσων Ενημέρωσης Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης
Ο Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης, παρά τον γολγοθά που ανεβαίνει εδώ και έναν χρόνο, καθώς ο 20χρονος γιος του Νικόλας αγνοείται και ο ίδιος δίνει καθημερινά μάχη προκειμένου να τον εντοπίσει, βρήκε το σθένος και το κουράγιο, όπως λέει, ώστε να ορθώσει το ανάστημά του μπροστά στον τραγουδοποιό, εκφράζοντας δια της νομικής οδού την αντίθεσή του για όσα εξέφρασε.

Πηγή: in.gr