ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: Τα ανάρμοστα φιλιά επί σκηνής με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους (ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί εδώ και μερικές ώρες το βίντεο με τα φιλιά του Πέτρου Φιλιππίδη στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στο θέατρο και στην παράσταση «Ηλίθιοι», μετά την καταγγελία της ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Συγκεκριμένα, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μαζί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και τη Λένα Δροσάκη κατήγγειλε επώνυμα στο ΣΕΗ τον λαοφιλή ηθοποιό για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς της και οι περιγραφές που έκανε στο κείμενό της ήταν σοκαριστικές.

Η ίδια αναφέρθηκε σε περιστατικό στη παράσταση «Ηλίθιοι» το 2000, όταν ήταν σε ηλικία 24 χρόνων. «Ο καταγγελλόμενος προέβη επανειλημμένα σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο. Εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ, τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει», αναφέρει στην καταγγελία και αποκαλύπτει πως είχε δεχτεί άσεμνες πράξεις και στο καμαρίνι της.

«Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μια συνεχή ανησυχία που έφθανε στα όρια του τρόμου. Ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα όπως μου είχε αποδείξει άλλωστε».

Ακόμη αναφέρει πως κάθε φορά που υπήρχε ένας δικός της άνθρωπος στην παράσταση και στο έργο είχαν την εν λόγω σκηνή με το τρυφερό φιλί, εκείνος τη φιλούσε με βία προκαλώντας αίσθημα απέχθειας στο κοινό. «Όλο αυτό το αίσθημα επεδείκνυε όταν έρχονταν και ο τότε σύντροφός μου να δει την παράσταση, πιάνοντάς με σε διάφορα σημεία του σώματός μου, δίνοντας αυτά τα ανάρμοστα φιλιά. Υπό αυτό το καθεστώς βίας έζησα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Τέλος, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους κατήγγειλε ότι είχε απευθυνθεί στον θεατρικό παραγωγό του θεάτρου Βρετάνια, την άκουσε με προσοχή και της είπε ότι θα ήταν δύσκολη μια αντικατάσταση, αλλά θα κατανοούσε αν ήθελε να φύγει. «Δεν έφυγα από την παράσταση γιατί φοβήθηκα και άλλα αντίποινα. Είχα τον λόγο και δεν είπα τίποτα και μετανιώνω γιατί τον έτρεμα».