ΓΚΛΕΤΣΟΣ: «Ο Τσίπρας είναι Ηγέτης και Αρχηγός που με εμπνέει»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Είμαι “κλινικά αριστερός”, εμπνέομαι από τον Αλέξη Τσίπρα και συμπαθώ τον Κώστα Καραμανλή». Ετσι περιγράφει τα πολιτικά του πιστεύω ο Απόστολος Γκλέτσος, που μιλά στην «Εspresso» και στην Βίβιαν Μπενέκου, πρώτη φορά μετά την απόφασή του να ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Απόστολος εδώ και λίγο καιρό είναι ενεργό μέλος της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει φυσικά και πολύ δυναμικός επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού, ως γνωστόν, διεκδίκησε την έδρα του περιφερειάρχη στις τελευταίες εκλογές και έχασε από τον αντίπαλό του Φάνη Σπανό.

Ο πρώην δήμαρχος Στυλίδας, όμως, δεν εγκαταλείπει την πολιτική, που είναι, ως φαίνεται, στο αίμα του. Πήρε την απόφαση να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως διατείνεται ο ίδιος, πρώτον, είναι αριστερός και, δεύτερον, εμπνέεται από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ηγέτης και αρχηγός της Αριστεράς που με εμπνέει είναι ο Αλέξης Τσίπρας» δηλώνει ο Απόστολος Γκλέτσος, που τα τελευταία δύο χρόνια ζει μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, αφού, συγχρόνως με την πολιτική του δράση, πρωταγωνιστεί και στο δημοφιλέστατο σίριαλ «8 λέξεις», το οποίο γυρίζεται στην Κύπρο. Θεωρεί ότι η συμμετοχή του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρό για τα σχέδιά του.

Ταυτόχρονα πνέει μένεα κατά του δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, τροφοδοτώντας συνεχώς μια διαχρονική πλέον αντιπάθεια. «Τον Μπακογιάννη δεν μπορεί να τον κρίνει κανένας γιατί είναι μια κατηγορία μόνος του. Προχωράει χωρίς κανένα εμπόδιο στον δρόμο του και κατακτά τους στόχους του τον έναν μετά τον άλλον στο πιάτο του, χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του. Δημιούργησε 400 φωτογραφικές θέσεις στον Δήμο Αθηναίων και, άκουσον άκουσον, του μαράθηκε και ο χλοοτάπητας στην Ομόνοια» λέει για τον δήμαρχο, ενώ για τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό υποστηρίζει τα εξής: «Είναι χαμηλό κομματικό στέλεχος. Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής».

Ο δημοφιλής ηθοποιός πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία και ότι πρέπει να φύγει γρήγορα. Κι ενώ έχει αυτήν την άποψη για τη Δεξιά, εντούτοις δηλώνει θαυμαστής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. «Ποτέ μου δεν έκρυψα τη συμπάθειά μου για τον Κώστα Καραμανλή» υποστηρίζει.Στην ερώτησή αν θα κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές αποφεύγει να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν θέλει να είναι «κουσκουσιάρης», όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Απόστολος Γκλέτσος έχει «κόρη της παντρειάς» και γι’ αυτό δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ όπως ο Σίμος Καρατζάς, τον οποίο υποδύεται στο σίριαλ, δηλαδή ένας άνθρωπος εθισμένος στον τζόγο, με πάθη. Το «κακό παιδί», δηλαδή, ανήκει στο παρελθόν. Φέτος η Βαλίσια Γκλέτσου, η κόρη «της παντρειάς» του Απόστολου, πέρασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μέσω της «Espresso», ο πατέρας της τής στέλνει μήνυμα να μη ζητήσει ποτέ τη συμβουλή του για κάτι σύγχρονο που θα θελήσει να κάνει, καθώς εκείνος είναι «παλιό μυαλό».

Σε τι στάδιο της ζωής σου και της καριέρας σου σε βρίσκω, Απόστολε; Απέχεις τελευταία από τη δημόσια ζωή…

Με βρίσκεις στη στάση… κορωνοϊός – Κύπρος. Και δεν συμφωνώ ότι απέχω από τη δημόσια ζωή, γιατί δεν απέχω. Είμαι ενεργός στον 2ο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Προσφάτως δήλωσες «απλός κωπηλάτης στον ΣΥΡΙΖΑ». Γιατί διάλεξες να κωπηλατήσεις παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί πιστεύω ότι όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από την κυβέρνηση της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων, που δεν έχει καμιά λύση για κανένα από τα προβλήματα που μας τυραννούν από την ώρα που ανέλαβε, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα, για την πατρίδα. Ζούμε ακόμη με το μαξιλαράκι των 34 δισ. του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν παράξει ούτε 1 ευρώ πλούτο. Αντιθέτως, τρέφουν τη χώρα με 15,6% ύφεση. Θέλει λοιπόν και ρώτημα γιατί εγώ συντάσσομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ; Οσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα.

Θα πολιτευτείς με τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι έχετε συζητήσει με τον Τσίπρα;

Δεν έχουμε συζητήσει τίποτα. Αλλά σκέψου να είχαμε συζητήσει κάτι και να το έλεγα… Ούτε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. να ήμουνα, τόσο… κουσκουσιάρης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ταλανίζεται από διάφορα εσωτερικά προβλήματα. Μοιάζει να κοιμάται. Τι φταίει, κατά τη γνώμη σου, και αυτήν τη στιγμή ο Μητσοτάκης είναι σχεδόν χωρίς αντιπολίτευση;

Ο Μητσοτάκης αισθάνεται ο ίδιος αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Οταν μιλάει, δεν δηλώνει πρωθυπουργός, απλά βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, εάν κάποιοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται, καλώς να το πιστεύουν…

Σε απογοήτευσε η πολιτική ή αναδιοργανώνεσαι για κάτι άλλο; Το λέω γιατί έχεις πει ότι δεν θέλεις κάποια θέση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η τιμητική θέση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι πεδίο δόξης λαμπρό για μένα για να κάνω αυτά που είχα οραματιστεί για το κοινωνικό σύνολο και βεβαίως για την οικογένειά μου και εμέν».

Τσίπρας ή Καραμανλής ο καλύτερος πρωθυπουργός για σένα;

Ποτέ μου δεν έκρυψα τη συμπάθειά μου για τον Κώστα Καραμανλή. Ομως είμαι «κλινικά αριστερός». Ηγέτης και αρχηγός της Αριστεράς που με εμπνέει είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Πώς κρίνεις τους πρώην αντιπάλους σου Μπακογιάννη και Σπανό; Καλά πάνε;

Τον Μπακογιάννη δεν μπορεί να τον κρίνει κανένας, γιατί είναι μια κατηγορία μόνος του. Προχωράει χωρίς κανένα εμπόδιο στον δρόμο του και κατακτά τους στόχους του τον έναν μετά τον άλλον στο πιάτο του, χωρίς να κουνήσει το δαχτυλάκι του.  Αυτό βέβαια εγκυμονεί κινδύνους να βαρεθεί κανείς. Κάτι τέτοιο βλέπω τελευταία, γιατί βάζει αυτογκόλ. Βλέπε τον Μεγάλο Περίπατο. Δημιούργησε 400 φωτογραφικές θέσεις στον Δήμο Αθηναίων και, άκουσον άκουσον, του μαράθηκε και ο χλοοτάπητας στην Ομόνοια! Κατά τα άλλα, ό,τι και αν ζητήσει θα το έχει. Ε, τώρα ο Σπανός είναι άλλη κατάσταση. Χαμηλό κομματικό στέλεχος. Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής. Παρ’ όλα αυτά, ελλείψει άλλου, υπάρχει. Δυστυχώς, για τη Στερεά και κυρίως για την Εύβοια που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπωρείται τον τελευταίο καιρό.

Θέλω τη γνώμη σου για τον πρώτο ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η γνώμη μου είναι ότι όλοι αυτοί πρέπει να φύγουν. Ο Τούρκος είναι μέσα στην Ελλάδα και αυτοί κάνουν διακοπές. Ερχεται καινούργια «ούντρα» και ακόμη δεν ξέρουν τι να κάνουν. «Ούντρα» είναι η βοήθεια που έστειλαν μετά τον πόλεμο οι μεγάλες δυνάμεις, για όσους δεν γνωρίζουν, και ο νοών νοείτω. Ούτε με τα εξωτερικά ούτε με τα εσωτερικά, λοιπόν, ξέρουν τι κάνουν. Φτάσαμε το 2020 να απαγορεύονται οι διαδηλώσεις. Πράγματι, κινδυνεύει η δημοκρατία.

Πώς ζεις σήμερα χωρίς πολιτική;

Είμαι εντός πολιτικής. Βεβαίως, αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο πολιτικός πρέπει να είναι έμμισθος, στη δική μου περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό.

Επαγγελματικά, εκτός από τις «8 λέξεις», υπάρχει κάτι άλλο στα σκαριά;

Όχι, δεν υπάρχει τίποτε άλλο αυτή την περίοδο. Κι ευτυχώς, μπορώ να πω, η μοναδική μου περιουσία, ό,τι και να συμβεί στη ζωή, είναι τα ελαιόδεντρά μου και τα χέρια μου.

Στις «8 λέξεις» υποδύεσαι έναν άνθρωπο με πάθη, εθισμένο στον τζόγο. Προσωπικά υποκύπτεις σε εθισμούς;

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Φυσικά και όχι. Με κόρη της παντρειάς; Τι είναι αυτά;

Αρχισαν ριάλιτι τύπου «Big Brother», «My Style Rocks», «Τop Model» κ.λπ. Χιλιάδες παιδιά δηλώνουν συμμετοχή. Τι λες για όλα αυτά; Αν η Βαλίσια ήθελε να πάει, θα το επέτρεπες;

Η Βαλίσια είναι πλέον φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, θα τη συμβούλευα να μη με ρωτήσει και να κάνει αυτό που νομίζει, γιατί εγώ είμαι παλιό μυαλό. Σήμερα τα παιδιά αγωνίζονται με καινούργια μυαλά και άλλα δεδομένα.