Κ. ΤΣΑΚΩΝΑΣ: Το σοβαρό ατύχημα που τον έκανε να εγκαταλείψει το θέατρο


Σοκαρισμένος ο κόσμος του θεάτρου από την είδηση ότι ο μεγάλος μας κωμικός Κώστας Τσάκωνας μετά από ατύχημα δεν θα ξαναπαίξει στη σκηνή. Τα απανωτά εγκεφαλικά και  η απώλεια μνήμης. Τι δηλώνει ο ίδιος!  «Πλέον μπορώ να σταθώ όρθιος μόνο 15 λεπτά τη μέρα, λόγω προβλήματος με τη μέση μου. Το ατύχημα με το δέντρο το 2004 (σ.σ. είχε πέσει στο κεφάλι του ολόκληρο δέντρο) μου δημιούργησε απώλεια μνήμης, έπαθα εγκεφαλικά και πολλά άλλα»,  αποκαλύπτει ο Κώστας Τσάκωνας ο οποίος είναι κλεισμένος στο διαμέρισμά του στην Αργυρούπολη όπου ζει μαζί με την οικογένειά του και τα δύο αδέλφια του.

Ο ίδιος συνεχίζει για τον Γολγοθά που ανεβαίνει: «Έχω αρκετά προβλήματα υγείας και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να αποσυρθώ οριστικά από όλα. Δεν μπορώ να ξαναπαίξω.

 Προσπαθώ να βοηθάω όσο μπορώ τα δύο άρρωστα αδέλφια μου, αυτό που έπρεπε να κάνει η πολιτεία που μας τα παίρνει κανονικά. 
Όσο είσαι στα πάνω σου και σε έχουν ανάγκη σε παίρνουν τηλέφωνο οι «συνάδελφοι». Όσο για την τελευταία του επιθυμία, ο ίδιος αποκαλύπτει στη News: «Θα ήθελα να παίξω για τελευταία φορά, να αντικρίσω τον κόσμο και να με χειροκροτήσει.
Όμως πάνω από 15 λεπτά δεν μπορώ να είμαι όρθιος. Πονάω. Πονάω πάρα πολύ. Και όλα αυτά είναι απόρροια των εργασιών που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Έφτιαξα ένα σπίτι τετραώροφο μόνος μου. Όλα μα όλα τα έκανα εγώ. Κράτησα μερικά χρήματα για να έχω αξιοπρεπή γεράματα και βλέπω να μου τα παίρνει τώρα η Εφορία».