ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ: «Δεν είμαι ηθοποιός που ονειρεύεται ρόλους»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μιλά για το νέο υποσχόμενο στοίχημα του που τον θέλει να σκηνοθετεί το εμβληματικό έργο του Ταχτσή το «Τρίτο Στεφάνι».

Επίσης εξηγεί τον λόγο που πήρε την απόφαση να απέχει ως ηθοποιός από τη σκηνή τον επόμενο χειμώνα.

Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από την είδηση-βόμβα που αποκάλυψα στην «Απαγορευμένη Ατζέντα» ότι έκλεισες να ανεβάσεις το θρυλικό «Τρίτο στεφάνι».

«Εδώ και καιρό συζητούσαμε με τον Πάνο Κατσαρίδη των θεατρικών Σκηνών, με τον οποίο έχουμε μια φιλική σχέση, για διάφορα projects και η πρόταση του να σκηνοθετήσω το σπουδαίο «Τρίτο στεφάνι» με κέντρισε ιδιαίτερα. Το εμβληματικό μυθιστόρημα του Κώστα Ταχτσή το είχα αγαπήσει χρόνια πριν και το '95 έπαιξα τον Δημήτρη, τον βασικό ανδρικό ρόλο, στην τηλεοπτική μεταφορά του από τον Γιάννη Δαλιανίδη. Γυρίζω σε αυτό τώρα με μεγάλη λαχτάρα και χαρά».

Και με δύο σημαντικές πρωταγωνίστριες.

«Είναι όντως πολύ σημαντικές και η Μαρία Καβογιάννη και η Μαρία Κίτσου που θα παίξουν την Εκάβη και τη Μίνα αντίστοιχα. Η Μαρία Καβογιάννη είναι μια πολύ σπουδαία ηθοποιός την οποία θαυμάζω και εκτιμώ αφάνταστα, χωρίς να έχουμε συνεργαστεί ποτέ. Είναι ιδανική για τον ρόλο της Εκάβης πιστεύω!».

Θα συμφωνήσω απόλυτα και στο ότι είναι σπουδαία ηθοποιός και ότι θα... τα σπάσει στην Εκάβη. Πάμε και στην Κίτσου τώρα...

«Με τη Μαρία γίνεται χαμός λόγω των «Άγριων μελισσών», αλλά -όπως ξέρεις καλά- είναι πολύ περισσότερα από πρωταγωνίστρια της εν λόγω σειράς αφού επί μια δεκαετία έχει πετύχει εξαιρετικές ερμηνείες στο θέατρο. Το «πάντρεμα» τους το δίδυμο τους πιστεύω ότι θα αποδώσει τα καλύτερα στην υποσχόμενη αυτή υπερπαραγωγή που σχεδιάζω με πολλή προσοχή και μεράκι...».

Πώς νιώθεις που θα γυρίσεις στο «Παλλάς»;

«Τεράστιο χαρά. Έχω παίξει στο «Σικάγο» και στο «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» εκεί κι έχω σκηνοθετηθεί τον «Κύκλο με την κιμωλία». Είναι συγκλονιστικό θέατρο λόγω ιστορίας και θέσης. Σαν το «Παλλάς» δεν υπάρχει άλλο και έχω ανυπομονησία να ανεβάσω σε αυτό το «Τρίτο στεφάνι» μας...».

«Μαγειρεύεις» κι άλλες δουλειές για του χρόνου, αλλά δεν πρόκειται να παίξεις, έτσι;

«Όχι, δεν θα παίξω! Αποφάσισα να ρίξω όλο το βάρος μου στη σκηνοθεσία και να πάρω παράλληλα μια ανάσα από το να παίζω κάθε μέρα, κάθε σεζόν ασταμάτητα... Πήρα αυτή την απόφαση έπειτα από ώριμη σκέψη πολλών μηνών. Μετά από 11 χρόνια συνεργασίας με τον καταπληκτικό παραγωγό Κάρολο Παυλάκη στο «Αθηνών», ένιωσα την ανάγκη να μην παίξω.

Έψαχνα έργο που μια ιστορία που με αφορά να πω και δεν έβρισκα κάτι. Έτσι, έπειτα από συζήτηση μαζί του, κατέληξα στο να απέχω και να επιστρέψω όταν έχω κάτι να πω. Η αγκαλιά του είναι πάντα ανοιχτή έτσι κι αλλιώς και τον ευχαριστώ πολύ για την όλη στήριξη του, αλλά και για την ιδανική συνεργασία μας».

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν αφήνεις το «Αθηνών». Θα μείνεις εκτός για μια σεζόν και θα επιστρέψεις σε αυτό, Κωνσταντίνε!

«Ναι, φυσικά και θα επιστρέψω δριμύτερος, δεν είμαι ηθοποιός που ονειρεύεται ρόλους. Ονειρεύομαι ιστορίες και η επιθυμία μου είναι να τις μοιράζομαι με το κοινό. Με το που θα βρω μια νέα ιστορία να πω από σκηνής θα επιστρέψω στο «Αθηνών» οποίο έχω αγαπήσει βαθιά και ουσιαστικά. Έχω ανάγκη να πάρω τον χρόνο μου, παίζω κάθε βράδυ. Εδώ είμαι, δεν φεύγω».

Κάτι συζητάς και με το Εθνικό Θέατρο…

«Έχω κλείσει να ετοιμάσω κάτι γι' αυτό ακόμα δεν έχω καταφέρει να πάρω τα δικαιώματα ενός σύγχρονου έργου που με κεντρίζει πολύ. Έχω κι άλλες ιδέες και θα γίνουν προτάσεις από το Εθνικό, αλλά για την ώρα δεν έχω κάτι να ανακοινώσω».

Στην Επίδαυρο, όπου «τα έσπασες» πέρυσι με τον «Οιδίποδα Τύραννο» που έκανες με τον Δημήτρη Λιγνάδη, θέλεις να επιστρέψεις;

«Φυσικά και θέλω, αλλά δεν βιάζομαι να το κάνω για το τσεκ λιστ στο βιογραφικό μου. Και στο αργολικό θέατρο θέλω να γυρίσω όταν θα έχω μια πρόταση να κάνω, όπως έγινε με τον «Οιδίποδα». Δεν με αφορά να κάτι μόνο και μόνο για να το κάνω», είπε στη real.