ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Έδωσαν τη μάχη με τον Καρκίνο και βγήκαν νικητές!

Η Άσπα Τσίνα είναι ίσως η πιο συγκλονιστική εξομολόγηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Ελληνική τηλεόραση για τον καρκίνο

Χάρις Αλεξίου
«Έπαθα καρκίνο. Από αυτό έχασα και τη μητέρα μου… Ήμουν τυχερή γιατί τον πρόλαβα. Κάνοντας τη μαστογραφία μου όπως κάθε χρόνο, το διαπίστωσα. Η πρόληψη με έσωσε. Αυτό που παίρνει από ένα τέτοιο γεγονός είναι η ταπείνωση, γιατί ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα το πάθεις κι εσύ. Όταν λοιπόν χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, βλέπεις ότι είσαι κι εσύ μια καρδούλα που έχει ανάγκη από φροντίδα. Αν όμως έχεις τον τίτλο του δυνατού… Σκεφτείτε πως όταν χειρουργήθηκα στο μαστό, καταδέχτηκα μόνο να αναβάλω την πρεμιέρα μου για μία βδομάδα. Το μόνο που ήθελα εκείνη τη στιγμή ήταν να με πάρουν αγκαλιά και να πενθήσω. Αλλά είπα όχι, δεν θα το αφήσω αυτό να με νικήσει, θα του δείξω εγώ».

Στέφανος Κορκολής
«Είχα φτάσει σε καρκίνο δεύτερου σταδίου τον οποίο ανακάλυψα αργά, καθώς έκανα προληπτικές εξετάσεις, πιστεύοντας ότι ποτέ αυτό δεν θα συμβεί σε μένα… Με πονούσε η μέση μου και πίστευα ότι είναι εξαιτίας των πολλών ωρών που καθόμουν στο πιάνο. Μέχρι που πήγα σε γιατρό, γιατί άρχισα να πιστεύω ότι πιθανόν να είχα πέτρα στο νεφρό. Ο γιατρός με ενημέρωσε ξεκάθαρα για το είδος του όγκου. Το ότι ήταν κακοήθης ήταν κάτι περισσότερο από βέβαιο, αλλά η αιτία που τον προκάλεσε ήταν 1.000% το κάπνισμα. Εξαιτίας του μεγέθους και της υφής του, μπήκα επειγόντως χειρουργείο. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου… Σκέφτηκα γιατί σε μένα, αλλά ο δρόμος ήταν μονόδρομος. Έκανα χειρουργείο και τις επόμενες μέρες ένιωθα πολύ πόνο… Επιστρέφοντας σπίτι ήταν τόσος ο θυμός με τον εαυτό μου για την εξάρτηση μου από το κάπνισμα, ώστε πήρα το πακέτο που βρήκα μπροστά μου και το έλιωσα στα χέρια μου».

Σπύρος Παπαδόπουλος
Σε συνέντευξη του ο ηθοποιός μίλησε για τον καρκίνο στα νεφρά με τον οποίο είχε διαγνωστεί παλιότερα, τονίζοντας ότι από εκείνη τη στιγμή δεν είχε αλλάξει απολύτως τίποτα ούτε στο μυαλό του ούτε στον τρόπο ζωής του. «Είναι θέμα χαρακτήρα. Έτσι είμαι εγώ. Έχω κάποιες περίεργες αντιλήψεις για τη ζωή και όταν είναι κάτι να γίνει, θα γίνει. Το σωστό είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος, γιατί εγώ δεν είμαι πολιτισμένος άνθρωπος, να προβλέπει, να κάνει προληπτική ιατρική… Εγώ δεν ήμουν τόσο, απλώς έχω πολύ καλούς φίλους γιατρούς που ήταν δίπλα μου κι έτσι το προλάβαμε. Αλλά νομίζω ότι όταν είναι να γίνει κάτι, που λένε γραφτό, θα γίνει, οπότε μέχρι να γίνει αυτό είπαμε εγώ τη δουλειά μου και αυτός τη δική του».

Κώστας Χαρδαβέλας
Το 2009 είχε μιλήσει ο δημοσιογράφος για το πρόβλημα υγείας που πέρασε. «Είναι κακό αυτό το πράγμα που είχα. Εκεί ή τα εγκαταλείπεις όλα ή σηκώνεις το κεφάλι ψηλά και λες εγώ θα νικήσω το θηρίο και επιστρατεύει την
ψυχή και τη δύναμη σου. Πηγή έμπνευσης ήταν το παιδί μου. Έδωσα μια
σκληρή μάχη το καλοκαίρι που πέρασε, αλλά τώρα τέλειωσε και είμαι
μια χαρά. Υπάρχει πλήρης ίαση. Κέρδισα αυτό το στοίχημα για το γιο μου και τη γυναίκα μου».

Μαρία Χούκλη
Η δημοσιογράφος είχε μιλήσει για τη δική της περιπέτεια ανοιχτά από νωρίς. «Χρειάστηκαν πολλά χρόνια να μιλήσω για τον καρκίνο. Αρχικά γιατί βρισκόμουν μέσα στο πρόβλημα, αργότερα γιατί δεν ήθελα να νομίζουν ότι το ρευστοποιώ, το πουλάω. Όταν όμως είδα ότι αυτή η ιστορία με τον καρκίνο είναι μια επιδημία και μου τηλεφωνούσαν γυναίκες από τα πιο απίθανα σημεία του κόσμου για να μου ζητήσουν συμβουλές τότε κατάλαβα πόσο κουράγιο παίρνουν οι άνθρωποι που πάσχουν όταν έχουν μπροστά τους μια συγκεκριμένη περίπτωση παρόμοια με τη δική τους».

Νίκος Κουρκούλης
«Μετά από μια οξεία παγκρεατίτιδα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα στην κεφαλή του παγκρέατος. Καρκίνος. Ήταν ένα ογκίδιο. Οι λέξεις δεν με φοβίζουν. Οι γιατροί μου έδωσαν περιθώρια ελπίδας Είχαν πει πως έπρεπε να πάω να χειρουργηθώ στο εξωτερικό. Είχα πολύ καλή διάθεση. Δεν πίστεψα ότι υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι ήμουν άρρωστος». Αυτό είχε δηλώσει στην εκπομπή «Όλα για την υγεία μου» ο Νίκος Κουρκούλης. Ο τραγουδιστής, που έχει μιλήσει αρκετές φορές για την πίστη, που έχει στον θεό, τόνισε ότι ξέρει μέσα του ότι μία ανώτερη δύναμη ήταν εκείνη που τον βοήθησε να ξεπεράσει την περιπέτεια με την υγεία του.

Αντίνοος Αλμπάνης
Ήταν γνωστό από το καλοκαίρι πως ο ηθοποιός αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Για την περιπέτεια του μίλησε στα «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη. «Κάποια στιγμή πήγα και έκανα εξετάσει… Αυτές με οδήγησαν σε κάποιες επόμενες. Οι επόμενες σε κάποιες τρίτες εξετάσεις, ώσπου καταλήξαμε να μου ανακοινώνουν ότι έχω διαγνωστεί από λέμφωμα. Ήμουν μόνος μου. Το πρώτο πράγμα που είχα στο μυαλό μου ήταν να δω τι θα κάνω. Να δω πού και ποιος είμαι. Εκανα μεγάλη προσπάθεια να μειώσω το φόβο και την αγωνία. Προσπάθησα να σκεφτώ λίγο πιο λογικά τα πράγματα. Τέλος Ιουνίου ολοκλήρωσα τις χημειοθεραπείες. Ο φόβος δεν έχει φύγει ακόμα. Είναι όλα τόσο νωπά. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Φταρνίζομαι ή βήχω και σκέφτομαι άσχημα πράγματα. Το μυαλό μου πηγαίνει στο κακό. Είμαι σε μία διαδικασία να ξεκινήσω να κάνω ψυχοθεραπεία γιατί είναι πολύ μεγάλο όλο αυτό που μου έχει συμβεί και πρέπει με κάποιον τρόπο να το διαχειριστώ».

Πηγή: Λοιπόν