Η σοκαριστική ιστορία Έλληνα ηθοποιού: «Διαμελίστηκαν δυο άνθρωποι μπροστά μου» (Photos)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είχε 30 χρόνια να κάνει τέτοιες διακοπές, μακράς διαρκείας... Το κατάφερε φέτος στο χωριό του, όπου έμεινε από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι πριν από λίγες μέρες.

Οι αναμνήσεις που του έφερε στο μυαλό η ιδιαίτερη πατρίδα του ήταν πολλές, μία από αυτές όταν εκπλήρωνε τη στρατιωτική θητεία του, όπου έγινε μάρτυρας ενός τραγικού γεγονότος, αφού διαμελίστηκαν δύο άνθρωποι μπροστά του.

Σκέφτεσαι, όταν πάρεις σύνταξη, να μείνει μόνιμα στο χωριό σου και να ασχοληθείς με τις αγροτικές δουλειές;
«Κάποια στιγμή ναι, γιατί ενώ μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά μου και ήξερα από 5 χρονών ότι θα κάνω αυτή τη δουλειά, θέλω να το κάνω αυτό. Η ισορροπία μου είναι το χωριό, η φύση, το χώμα, τα ζώα, ο κήπος και τα περιβόλια... θέλω να ξανακάνω τις εικόνες αυτές. Φέτος τα έζησα, φόρτωσα τις «μπαταρίες» μου, ήταν κάτι που είχα να κάνω πολύ καιρό, ίσως και 30 χρόνια»

Ποιες αναμνήσεις ξεπήδησαν εντονότερες στο χωριό σου;
«Κοιτώντας φωτογραφίες, μία από αυτές με έφερε χρόνια πίσω, συγκεκριμένα με πήγε στις 7 Νοεμβρίου 1983, όταν ήμουν φαντάρος στην Καλαμάτα. Ήμουν στην αρχή της θητείας μου, γύρω στον ένα μήνα, κι έπρεπε να πάμε να κάνουμε ασκήσεις με πραγματικά πυρά, να ρίξουμε χειροβομβίδα. Ένας φίλος, όσο προλάβαμε να γίνουμε φίλοι στις 30 μέρες που είχαμε γνωριστεί, γιατί κοιμόταν στο διπλανό κρεβάτι, ενώ ήταν η σειρά μου να ρίξω τη χειροβομβίδα, με παρακάλεσε να πάει εκείνος γιατί στο δίπλα «Π» θα πήγαινε ένας άλλος φίλος που κάναμε πλακίτσα. Μου είπε: «Σε παρακαλώ, άσε με να πάω στη σειρά σου να ρίξω εγώ» κι εγώ θα ήμουν στην επόμενη τε¬τράδα. Το λέω κι ανατριχιάζω, γιατί στη θέση του θα βρισκόμουν εγώ...»

Τι θέλεις να πεις;

«Για ένα λάθος που δεν καταλάβαμε και δεν μάθαμε ποτέ, ενδεχομένως να ήταν ελαττωματική η χειροβομβίδα ή να την άνοιξαν πριν πάρουν τις εντολές από τον υπεύθυνο, η χειροβομβίδα έσκασε μπροστά στα μάτια μου και σκοτώθηκε ο φίλος μου, ο Γιάννης Ηγεμόνας, όπως και ο ανθυπολοχαγός που ήταν μαζί του»

Διαμελίστηκαν οι δύο άνθρωποι μπροστά στα μάτια σου;
«Ακριβώς, δύο θάνατοι μπροστά στα μάτια μου. Δύο άνθρωποι διαμελίστηκαν. Εμείς ήμασταν η επόμενη τετράδα και ξαφνικά ακούσαμε τον κρότο, είδαμε καπνό. Είδαμε τι συνέβη... σταμάτησαν τα πάντα και αμέσως μας πήραν όλους για το σύνταγμα»

Τα βράδια πώς κοιμόσουν, κατάφερες να το διαχειριστείς;
«Εννοείται πως είχα χάσει τον ύπνο μου, κανείς δεν μπορούσε να κοιμηθεί και να πιστέψει ό,τι συνέβη, ότι ο φίλος που ήταν στον ίδιο θάλαμο, ήταν δίπλα μας... Δεν ξέρω αν ήταν λάθος που ρίξαμε με πραγματικά πυρά, γιατί την επόμενη χρονιά άρχισαν να ρίχνουν με εικονικές χειροβομβίδες», αποκαλύπτει ο ηθοποιός στο Λοιπόν.

Δες στη gallery για ποιον πρόκειται

Πηγή: www.gossip-tv.gr