Ερρίκος Πετιλόν : Έσκαψα με τα χέρια μου τον τάφο της μητέρας μου (ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά τις αποκαλύψεις για τη μάχη του με τα ναρκωτικά και τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο Ερρίκος Πετιλόν παρουσιάζει την πολυτάραχη ζωή του στη βιογραφία του.

Σε αποκαλύψεις για την πολυτάραχη ζωή του προχώρησε ο Ερρίκος Πετιλόν.

Το πρώην μοντέλο και παρουσιαστής είχε εξομολογηθεί πρόσφατα για τη μάχη του με τα ναρκωτικά και τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, ο Ερρίκος Πετιλόν παρουσίασε αποσπάσματα από τη βιογραφία του, υπό την επιμέλεια της συγγραφέως Σοφίας Στεκουλέα, η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα.

«Έσκαψα το λάκκο της μητέρας μου με τα χέρια μου»

Ο πατέρας του, Φρειδερίκος, ήταν έμπορος καλλυντικών, αλλά καταστράφηκε οικονομικά. Τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν, ο Ερρίκος Πετιλόν πάλεψε μόνος του.

Χάθηκε ολόκληρη η περιουσία του, ο πατέρας του μπήκε στη φυλακή λόγω χρεών στο Δημόσιο και τη μητέρα του την έθαψε με τα ίδια του τα χέρια, σκάβοντας τον τάφο της.

«Έσκαψα το λάκκο με τα χέρια μου. Την βρήκα σε μία κλινική στην Κυψέλη να αργοπεθαίνει. Σκιά του εαυτού της. Δάκρυσε μόλις με είδε, προσπάθησε να μου χαμογελάσει. Έπεσα πάνω της κι ήθελα να χωθώ. Ένιωθα και πάλι τίποτα γιατί δεν μπορούσα να τη βοηθήσω. «Πάρε με παίδί μου από εδώ».

Μόνο αυτό μου είπε και συνέχισε να με κοιτά μες τα μάτια, λες να με γνωρίσει, λες να με χορτάσει. Έκλαψα πάνω της κι έπειτα μάζεψα τα κόκκαλά της, την πήρα στα χέρια μου, την κράτησα μη και μου σπάσει, μη και την πονέσω.

Την πήγα στο σπίτι που θεωρούσε σπίτι της, στην αδελφή μου, τη Ρόζα, στην Κηφισιά. Παρέμεινα δίπλα της να της κρατώ το χέρι, να την κοιτώ να κοιμάται. Ελάχιστες οι ώρες μας και σιωπηλές. Ο θάνατος δεν έχει λόγια», αναφέρεται στη βιογραφία του Ερρίκου Πετιλόν.

«Δεκαπενταύγουστος, 1995, στις 11 το βράδυ, έσβησε στην αγκαλιά μου. Άνοιξε τα μάτια της με κοίταξε και είπε: «Ποιος θα το πίστευε; Ο Ερρίκος» κι έπειτα μου χαμογέλασε, έγειρε το κεφάλι της στο στήθος μου κι έφυγε ήρεμη.

Ποτέ δεν ξέχασα το χαμόγελό της εκείνο. Ποτέ δεν ξέχασα το βλέμμα της εκείνο. Ποτέ δεν ξέχασα τα τελευταία της λόγια. «Ποιος θα το πίστευε; Ο Ερρίκος». Πόσες ερμηνείες έχω δώσει από ποτέ» γράφει στο βιβλίο του το γνωστό μοντέλο και παρουσιαστής.