Σταύρος Ζαλμάς: «Σκανδάλισε», «κόλασε» την ελληνική κοινωνία και σήμερα…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ερμηνεία του Σταύρου Ζαλμά στο Άγγιγμα ψυχής; Μια σειρά που όταν παιζόταν προκάλεσε… σάλο σε μέρος της κοινωνίας για την πλοκή της.

Η τελευταία δουλειά του ηθοποιού στη μικρή οθόνη ήταν το 2012, όταν συμμετείχε στη σειρά του ΑΝΤ1 «Είναι στιγμές», από την οποία αποχώρησε υπό μάλλον άσχημες συνθήκες, αφού ο ρόλος του κόπηκε... ξαφνικά.

Ήταν η εποχή που ο ηθοποιός είχε εκφραστεί αρνητικά για τα τουρκικά σίριαλ. «Αισθάνομαι βαθιά προσβεβλημένος απ' αυτή τη συμπεριφορά. Νομίζω ότι πρέπει να το σταματήσουμε εδώ - δεν αξίζει ο κόπος να το συνεχίσουμε. Άλλωστε, το θέμα έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις απ' ό,τι πραγματικά έχει. Αν η απόφαση να φύγω έχει σχέση με το ότι έκανα μια σοβαρή και ειλικρινή συνέντευξη, θίγοντας κάποια κακώς κείμενα της ελληνικής τηλεόρασης, νομίζω ότι θυμίζει άλλες, σκοτεινές εποχές, και δεν μας αρμόζει ως λαό» τόνισε σε συνέντευξή του εκείνη την περίοδο, που σηματοδοτήθηκε και από κάποιες φήμες οι οποίες κυκλοφορούσαν γύρω από την υγεία του. Κάποιοι είχαν αφήσει να διαρρεύσει πως έπασχε από ΑIDS, με αφορμή τον θάνατο του φίλου του, σκηνοθέτη Αλέξη Μπίστικα, που ήταν φορέας του ιού και συγκατοικούσε με τον ηθοποιό.

«Όταν γυρίζαμε το "Χάραμα", ο Αλέξης δεν είχε πια καθόλου δυνάμεις και μετά βίας ερχόταν στα γυρίσματα. Σε κάποια συνέντευξή μου ανέφερα το γεγονός ότι ήμασταν συγκάτοικοι και μου είπε: "Δεν έπρεπε να το πεις. Θα δεις ότι θα το πληρώσεις πολύ ακριβά". Ήταν την εποχή που μπαινόβγαινε στον "Ευαγγελισμό" και όλοι ήξεραν από τι έπασχε. Λίγο καιρό μετά, τα έντυπα που διαμόρφωναν τη νέα γενιά τότε έγραψαν ότι είχα κι εγώ AIDS. Προκειμένου να πουλήσουν, διέπραξαν εις βάρος μου κανιβαλιστική κτηνωδία. Σε μια εποχή που ακόμα το AIDS δεν αντιμετωπιζόταν και ήταν σαν κοινωνική πανούκλα, έγραφαν ψευδώς για έναν άνθρωπο, επώνυμα, ότι έπασχε από αυτό. Ζημιώθηκα επαγγελματικά, κοινωνικά και ερωτικά. Έχασα δουλειές, βρέθηκα στην απομόνωση, βίωσα μεγάλη μοναξιά» είχε πει στην εφημερίδα «LIFO», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της μητέρας του σκηνοθέτη, η οποία είχε ξεσπάσει, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «όσα ισχυρίζεται ο Σταύρος Ζαλμάς είναι προϊόν φαντασίας» και αρνήθηκε την όποια φιλική σχέση των δύο αντρών. Μίλησε επίσης για «επαγγελματική απαξίωση του Ζαλμά όχι λόγω του AIDS, αλλά λόγω της διακοπής της συνεργασίας του με τον γιο μου, ένεκα της οποίας στην αρχή της καριέρας του ο ηθοποιός έγινε γνωστός και, όταν ο δεύτερος πέθανε, ο Σταύρος Ζαλμάς ξεχάστηκε».

Σήμερα ο ηθοποιός ασχολείται κυρίως με το θέατρο, όπου και πρωταγωνιστεί σε διάφορες παραστάσεις.