Eurovision 2019: Πώς ψήφισε και πώς ψηφίστηκε η Ελλάδα στον τελικό (photos)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Eurovision 2019: Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Κατερίνα Ντούσκα είχαν μία πολύ καλή παρουσία στον φετινό 64ο διαγωνισμό της Eurovision και τα προγνωστικά αρχικά μας κατέτασσαν μέσα στη δεκάδα και λίγο πριν τον τελικό στην 15η θέση, η αποστολή της χώρας μας καταποντίστηκε στην 21η θέση αφού δεν έπεισε το ευρωπαϊκό κοινό με το τραγούδι Better Love. 

Η απογοήτευση της Κατερίνας Ντούσκα και της υπόλοιπης ομάδας της ελληνικής αποστολής ήταν έκδηλη από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ψηφοφορίας των κριτικών επιτροπών αφού καμία χώρα δεν έδινε καλούς βαθμούς στο τραγούδι που παραγκωνίστηκε από τα μεγάλα φαβορί της φετινής Γιουροβίζιον. Ακόμα και όταν ήρθε η σειρά της ψήφου της Κύπρου η οποία χάρισε, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, το 12άρι της στην Ελλάδα η ελληνική αποστολή ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να πανηγυρίσει ενώ στο στάδιο ακούγονταν αποδοκιμασίες μιας και όλοι γνωρίζουν πως η μία χώρα στηρίζει πάντα την άλλη.

Απογοήτευση επικρατεί στην ελληνική αποστολή μετά την 21η θέση που κατέλαβε

Από την ψηφοφορία που έλαβε η Ελλάδα, εντύπωση προκαλεί η πολύ χαμηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε (μόλις 24 πόντους από το televoting) αλλά και οι 2 βαθμοί που έδωσε η γειτονική Αλβανία μιας και παραδοσιακά η συγκεκριμένη χώρα πάντα μάς έδινε υψηλότερη βαθμολογία. Δείτε παρακάτω στους πίνακες πώς ακριβώς ψήφισε αλλά και ψηφίστηκε η ελληνική συμμετοχή.

Η Κατερίνα Ντούσκα έβαλε τα δυνατά της αλλά δεν έπεισε με το τραγούδι της το ευρωπαϊκό κοινό.

Βαθμοί που έλαβε από το κοινό

12Κύπρος10Άγιος Μαρίνος2Αλβανία24Σύνολο βαθμών από το κοινό

Βαθμοί που έλαβε από τις κριτικές επιτροπές

12Αλβανία10Ρωσία8Άγιος Μαρίνος6Αζερμπαϊτζάν4ΜάλταΑλβανία3Βέλγιο47Σύνολο βαθμών που έλαβε από τις κριτικές επιτροπέςΠώς ψήφισε η Ελλάδα

Βαθμοί που έδωσε το ελληνικό κοινό

12Κύπρος10Ιταλία8Ρωσία7Ελβετία6Ολλανδία5Αλβανία4Ισπανία3Αυστραλία2Ισλανδία1Γαλλία

Βαθμοί που έδωσε η ελληνική κριτική επιτροπή

12Κύπρος10Ρωσία8Αζερμπαϊτζάν7Ιταλία6Άγιος Μαρίνος5Μάλτα4Σλοβενία3Αλβανία2Αυστραλία1Βόρεια Μακεδονία

Πηγή: www.gossip-tv.gr