Ποινή φυλάκισης για τον Λάμπη Λιβιεράτο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλλε το δικαστήριο στον Λάμπη Λιβιεράτο με την κατηγορία  των ακάλυπτων επιταγών κατ’ εξακολούθηση.

Ο τραγουδιστής βρέθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας προκειμένου μόνος του και χωρίς τη συνδρομή συνηγόρου, να υπερασπιστεί τον εαυτό του για δύο επιταγές συνολικού ύψους 36.000 ευρώ, τις οποίες ουδέποτε αποπλήρωσε.

«Ζητάμε απλά την επιείκειά σας. Να μειωθεί η προηγούμενη ποινή» ήταν τα λόγια του, όταν η πρόεδρος του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ζήτησε να μάθει αν ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος ή ένοχος. Την ίδια στάση κράτησε και ο πρώην συνέταιρός του, Βασίλης Θεοδωρικάκος, στο καφέ μπαρ «LavMi» στην Αγία Παρασκευή. Ο κ. Θεοδωρικάκος επίσης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και το ίδιο ελαφρυντικό.

«Έχω διανύσει μία πολύ δύσκολη περίοδο. Με θέματα υγείας και με την οικονομική καταστροφή μου. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου. Να ζήσω την οικογένειά μου και κυρίως τα δυο παιδιά μου. Είχαμε μία ατυχία… καταλαβαίνω τον άνθρωπο που έχασε τα λεφτά του, αλλά κι εγώ πλέον κάνω μία εφήμερη εργασία. Τραγουδάω, αλλά πλέον η δουλειά έχει πέσει πάρα πολύ…» δήλωσε στην απολογία του ο Λάμπης.

Ο δε Θεοδωρικάκος ανέφερε στο δικαστήριο πως το κατάστημα που διατηρούσαν στην Αγία Παρασκευή έκλεισε το 2012. Τους τελευταίες έξι μήνες λειτουργίας δεν πήγαινε καθόλου καλά. «Πληρώσαμε όσες οφειλές μπορούσαμε, αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να τις καταβάλω όλες».

Στο δικαστήριο βρέθηκε ο έμπορος ο οποίος έλαβε το 2011 από τους κατηγορούμενους τρεις επιταγές, συνολικού ύψους 46.000 ευρώ. «Μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει. Τα εμπορεύματα αγοράστηκαν έπρεπε να καταβάλουν τα χρήματα» είπε ο μάρτυρας.

Ύστερα από σχετική ερώτηση παραδέχθηκε ότι συναλλασσόταν με τους δύο κατηγορούμενους για περισσότερο από ένα χρόνο, διάστημα κατά το οποίο ήταν συνεπείς.

Πηγή: www.gossip-tv.gr