Γιατί έκλαψε η Καραμπέτη στην Επίδαυρο;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία πολύ συγκινητική και σχεδόν συγκλονιστική στιγμή έζησαν όσοι βρέθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Πρωταγωνίστρια, κυριολεκτικά και μεταφορικά, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη η οποία πρωταγωνιστούσε στην παράσταση «Τρωάδες» που ανέβηκε στο αρχαίο αργολικό θέατρο. Όπως εξιστόρησε ο Βασίλης Μπουζιώτης μέσα από το editorial του στη Real και όντας παρών σε όλα όσα εκτυλίχθηκαν στο θέατρο της Επιδαύρου, οι στιγμές ήταν πράγματι μαγικές. Όπως γράφει και ο ίδιος: «Τρομοκρατημένος είναι ο κόσµος και πλέον το σκέφτεται πολύ πριν πάει θέατρο - κι αυτό ισχύει και µε το Φεστιβάλ Επιδαύρου. Οι «Τρωάδες» που παίχτηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο, 3 και 4 Ιουλίου αντίστοιχα, ήταν απ’ τα φαβορί του καλοκαιριού ως παραγωγή του Εθνικού και είχε πρωταγωνιστές του κύρους των Καραµπέτη, Ψαρρά, Κίτσου κ.ά. Σε άλλους καιρούς θα ήταν sold out, µα το κοινό τρόµαξε από το όλο «σκηνικό» και η προσέλευση δεν ήταν αυτή που θα οφειλόταν σε µια τέτοια παράσταση-πρόταση. Το γεγονός πάντως ότι τις δύο ηµέρες δέκα χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τις «Τρωάδες» δείχνει ότι πολλοί φοβήθηκαν, µα κάποιοι άλλοι ταξίδεψαν µέχρι την Επίδαυρο για να νιώσουν τη µέθεξη του «µεγάλου» θεάτρου...
Στην αποθέωσή της η Καρυοφυλλιά Καραµπέτη είχε δάκρυα στα µάτια από τη χαρά της «νίκης» που πέτυχε µε την Εκάβη της, αλλά και επειδή το κοίλον είχε αρκετό κόσµο, σε πείσµα των άγριων καιρών. Για αυτό και σήκωσε ψηλά το χέρι της και έκανε το σήµα της νίκης - εκεί ήταν που «έπεσε» το θέατρο απ’ το χειροκρότηµα.
Λίγες ώρες αργότερα, η Καραµπέτη έσβηνε τα κεράκια της τούρτας της στον ιστορικό πλέον «Λεωνίδα», την ταβέρνα-στέκι των καλλιτεχνών στο Λυγουριό κι η ευχή που έκανε δυνατά ήταν: «Να πιάσουν τόπο οι θυσίες µας!». Κι ήταν µια ευχή από καρδιάς που συγκίνησε πάρα πολλούς, για αυτό και ακολούθησαν θερµά φιλιά και πολύ ζεστές αγκαλιές...»

Πηγή: gossiptv