«Αν ο Θεός με αξιώσει να κάνω κοριτσάκι θα το βγάλω Αλίκη γιατί ήταν η επιθυμία της»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ποιος θα βγάλει την κόρη του Αλίκη για να τιμήσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη; 

Ο λόγος για τον ανιψιό και βαφτιστήρα της, Αιμίλιο Βουγιουκλάκη.

Πάμε στο κεφάλαιο Αλίκη Βουγιουκλάκη, που για σένα εκτός από θεία ήταν και νονά...

Θα σου μιλήσω με γεγονότα και νομίζω ότι - ο κόσμος θα καταλάβει πολύ καλύτερα μέσα από τα γεγονότα τι πραγματικά ήταν η Αλίκη, γιατί τέτοια πρόσωπα τα μειώνεις και τα περιορίζεις όταν προσπαθείς να τα περιγράψεις. Περιορίζεις όλη την λάμψη και όλο το αντίκτυπο, το αποτύπωμα που έχουν αφήσει στην σημερινή κοινωνία. Εκείνο που σηματοδοτεί το τι ήταν και τι συνεχίζει να είναι σήμερα η Αλίκη Βουγιουκλάκη, είναι το γεγονός ότι όπου περπατάω και συναντώ κόσμο και έχουν παιδιά μικρά τεσσάρων-πέντε χρονών, παιδιά που δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν τη Αλίκη, ούτε την έζησαν γιατί γεννήθηκαν πολύ μετά-τον θάνατο της, σήμερα αποτελούν τους πιο φανατικούς της θαυμαστές. Η Αλίκη λοιπόν είναι ένα φαινόμενο -γιατί έτσι πλέον πρέπει να την αντιμετωπίζεις-που γαλούχησε γενιές, και συνεχίζει και την τωρινή γενιά να την ψυχαγωγεί να λατρεύεται από αυτήν και να δίνει ώθηση, χαμόγελο και στιγμές έντονης χαράς.

Εάν σαν παιδί πώς το έζησες όλο αυτό;

Στην αρχή είναι ένα πράγμα που δεν το συναισθάνεσαι το αντιλαμβάνεσαι σιγά σιγά όταν μεγαλώνεις για να λέμε τα πράγματα ως έχουν, από εκεί και έπειτα εξοικειώνεσαι μ" αυτό. Νομίζω ότι την δύναμη, την ακτινοβολία και την διεισδυτικότητα που είχε η Αλίκη στο έθνος αυτό το αντιλαμβάνεσαι πραγματικά όταν ενηλικιώνεσαι αλλά εγώ προσωπικά το έχω συναισθανθεί τα τελευταία χρόνια που είδη είμαστε είκοσι χρόνια αφότου έχει φύγει, ακόμα και σήμερα παραμένει ψηλά στον ύψιστο βαθμό της συνείδησης της αγάπης και της ψυχής αυτού του κόσμου. Και νομίζω ότι όσο περνάνε τα χρόνια θα το αντιλαμβανόμαστε περισσότερο διότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει γενιές και να λατρεύεται από αυτές.

Αν έκανες κόρη θα την έβγαζες Αλίκη;

Θα την βγάλω Αλίκη. Ήταν η επιθυμία της να γεννηθεί ένα κοριτσάκι στην οικογένεια που να έχει το όνομα της.

Το έχεις αποφασίσει;

Το-έχω αποφασίσει γιατί -θα σου πω και κάτι αποκλειστικό- αν εγώ γεννιόμουν κορίτσι θα με ονόμαζαν Αλίκη. Και όπως μου έχουν διηγηθεί ο πατέρας μου και η γιαγιά μου η συγχωρεμένη, όταν ήταν να γεννηθώ, που τότε δεν υπήρχε η τεχνολογία να γνωρίζουν το φύλο, η Αλίκη είχε εκφράσει την επιθυμία να βαφτίσει το παιδί κι αν ήταν κορίτσι να-το ονομάσει Μίκη ώστε να συνεχιστεί το όνομα της. Μάλιστα έφτασε στο μαιευτήριο, αμέσως μετά την παράσταση στο θέατρο. Παρόλο που τράβηξε την προσοχή όλων των παρευρισκόμενων στην κλινική, αυτή έτρεξε προς τον πατέρα μου και αντί να ακούσει αγόρι όπως εκείνος της είπε άκουσε κόρη και φώναζε κόρη, κόρη! Πήρα το όνομα της μητέρας της Αιμίλιος άλλα αν ο Θεός με αξιώσει να κάνω κοριτσάκι θα το βγάλω Αλίκη γιατί ήταν η , επιθυμία της.

Πηγή:XAI

«Αν ο Θεός με αξιώσει να κάνω κοριτσάκι θα το βγάλω Αλίκη γιατί ήταν η επιθυμία της»

«Αν ο Θεός με αξιώσει να κάνω κοριτσάκι θα το βγάλω Αλίκη γιατί ήταν η επιθυμία της»

«Αν ο Θεός με αξιώσει να κάνω κοριτσάκι θα το βγάλω Αλίκη γιατί ήταν η επιθυμία της»