Γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει: «Κακοποιήθηκα σκληρά, προτίμησα την σιωπή»


Η Γιούλη Ηλιοπούλου, η οποία απέχει από την τηλεόραση εδώ και δώδεκα χρόνια σπάσει την σιωπή της και μιλάει για όλα σε καθημερινή εφημερίδα

Δώδεκα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία εμφάνισή της στο «Καλημέρα ζωή» του Νίκου Φώσκολου, με την ηθοποιο και παρουσιάστρια να εξομολογείται:«Και εγώ μερικά βράδια σκέφτομαι γιατί το έκανα. Σαφώς εκείνη τη στιγμή υπήρχε «θέμα». Περισσότερα από ένα. Ήμουν μικρή σε ηλικία, αυθόρμητη, αγαπούσα τη δουλειά μου και ένιωθα ότι μπορούσα να δώσω πολλά. Γι’ αυτές τις διαφορετικές επιλογές μου, τηλεόραση, θέατρο, σόου και σίριαλ, δέχτηκα «ανελέητα» αρνητική κριτική, ότι είμαι του «ελαφρού» θεάματος» και πρόσθεσε: «Ύστερα από οκτώ σεζόν που παρουσίαζα την εκπομπή «Λογοδοσμένοι» και ζούσα την πλήρη αποθέωση, μου κόστισε πολύ. Και στη δημοφιλία μου. Τώρα, με την ωριμότητα του χρόνου και της ηλικίας μου και κοιτάζοντας πίσω, ίσως να ήταν λάθος. Είχα τρομάξει πολύ με την υπερέκθεση, κατ’ αρχάς.

Ακολούθως, ένα σωρό δημοσιεύματα που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τη ζωή μου, τον χαρακτήρα μου, φιγουράριζαν παντού. Ήταν και μια τηλεκριτικός που ασχολήθηκε ιδιαίτερα μαζί μου… Ολο αυτό κάποια στιγμή ξεπέρασε τα όρια. «Κακοποιήθηκα» σκληρά. Προτίμησα τη σιωπή, γιατί στην πορεία κατάλαβα πως αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Εγώ προχωρούσα την καριέρα μου, την ώρα που στις μεγάλες εμπορικές σκηνές με ήθελαν για πρωταγωνίστρια σε φαρσοκωμωδίες. Έμαθε κανείς ότι έχω παίξει στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου ή σε κρατικά φεστιβάλ και στο Ηρώδειο; Τα κανάλια επέμεναν με προτάσεις τύπου «Λογοδοσμένοι», αλλά εγώ ήθελα να δοκιμαστώ σε κάτι άλλο. Ένιωθα ότι μπορούσα».

Όταν ανέβασε την παράσταση «Νταϊάνα: Η πριγκίπισσα του λαού» προκάλεσε σάλο: «Πήραν κανόνια, με στήσανε στον τοίχο και μου έριχναν. Εμένα που μέχρι λίγους μήνες πριν οι ίδιοι που με αποθέωναν γύρισαν εναντίον μου. Να δεχτώ και την κριτική, αλλά αφού με δουν πάνω στη σκηνή, όχι πριν ανέβει καν το έργο».

Πηγή: apospasma.gr