Τρία κόλπα για να διώξετε την άσχημη αναπνοή!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η άσχημη αναπνοή ιδιαίτερα αν πρέπει να παραβρεθείτε σε κάποιο ραντεβού είναι από τα χειρότερα που μπορεί να σας συμβούν.

Νεκρά κύτταρα αλλά και υπολείμματα τροφής στο στόμα συλλέγουν βακτήρια τα οποία ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα που στερούνται οξυγόνου, όπως είναι το πίσω μέρος της γλώσσας και οι αυλακώσεις των ούλων. Αυτά τα βακτήρια παράγουν πτητικές ενώσεις του θείου οι οποίες είναι ιδιαίτερα δύσοσμες.

Διαβάστε 3 κόλπα για να απαλλαγείτε γρήγορα από τη δυσάρεστη αναπνοή

ΤΣΑΪ

Σύμφωνα με έρευνες οι χημικές ενώσεις τόσο το πράσινο όσο και στο μαύρο τσάι που ονομάζονται πολυφαινόλες μπορεί να σταματήσουν την ανάπτυξη βακτηρίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την κακή αναπνοή. Οι πολυφαινόλες μπορεί επίσης να αποτρέψουν τα υπάρχοντα βακτηρίδια από το να παράγουν δύσοσμες ενώσεις, όπως το υδρόθειο.

Τραγανά φρούτα και λαχανικά για σνακ

Οι τραγανές τροφές όπως τα μήλα, το σέλινο και τα καρότα μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών, των βακτηρίων και της πλάκας από τα δόντια

Στοματικό διάλυμα με αιθέρια έλαια

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αιθέρια έλαια μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της κακής αναπνοής. Μία μελέτη συνέκρινε ένα στοματικό διάλυμα που περιείχε αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου, έλαιο μέντας και έλαιο λεμονιού με ένα κλασικό στοματικό διάλυμα και διαπίστωσε ότι το επίπεδο των πτητικών ενώσεων του θείου ήταν σημαντικά μικρότερο μετά τη χρήση του διαλύματος με αιθέρια έλαια σε σύγκριση με το συμβατικό στοματικό διάλυμα.

Πηγή:healthpro.gr