Τι απαντά η Καίτη Γαρμπή στις φήμες για φοροδιαφυγή;


Σαν βόμβα έπεσε χθες η είδηση πως γνωστή τραγουδίστρια έπεσε στα χέρια των Αρχών έπειτα από έλεγχο με την κατηγορία ότι απέκρυψε εισοδήματα 1 εκατ. ευρώ και αναμένεται να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα.

To ΣΔΟΕ εντόπισε φοροδιαφυγή συνολικού ύψους 78.670.000 ευρώ, μόνο τον Ιούνιο στην Αττική και τον Πειραιά. Λίγο μετά οι φήμες ήθελαν την Καίτη Γαρμπή να είναι το πρόσωπο το οποίο κρύβεται πίσω και η απάντηση της τραγουδίστριας δεν άργησε να έρθει. 

Έτσι, η ίδια παραθέτει τα πράγματα από τη δική της πλευρά, ενώ το μόνο που μένει είναι επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της γνωστής τραγουδίστριας αναφέρει:

«Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα τα οποία βέβαια προσβάλλουν κάθε έννοια της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τα δικαιώματα των πολιτών και παραβιάζουν τον νόμο, και τα νούμερα που γράφονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, έχω να δηλώσω τα εξής:

Το ΣΔΟΕ πριν από 3 χρόνια περίπου άρχισε μια έρευνα που αφορούσε τις φορολογικές δηλώσεις μου από το 2000 μέχρι το 2010.

Προσφάτως με κάλεσε να αιτιολογήσω τις κινήσεις δέκα χρόνων των προσωπικών μου λογαριασμών σε πολλές τράπεζες  μέσα σε 5 ημέρες.

Είναι λογικό να μην μπορέσει κάποιος πολίτης μέσα στο μικρό χρονικό διάστημα της προθεσμίας, να θυμηθεί, να συγκεντρώσει  στοιχεία και να αντικρούσει τα υποστηριζόμενα από το ΣΔΟΕ.

Ωστόσο κατέθεσα εμπεριστατωμένο υπόμνημα μέσω των δικηγόρων μου κ. Πέτρου Καϊμακάμη και κ. Ευστάθιου Μπακάλη και αντέκρουσα μία προς μία τις συναλλαγές για τις οποίες μου ζητήθηκε να αιτιολογήσω.

Σε πρώτο στάδιο έγινε δεκτό για ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι  από το ελεγχόμενο ποσό για μια συναλλαγή. Είμαι απόλυτα σίγουρη,  ότι όταν η αρμόδια ΔΟΥ καταλήξει  στον προσδιορισμό του ποσού, τότε θα προσφύγω στην  διεύθυνση επίλυσης διαφορών του άρθρου 63α του Ν.4174/13 καθώς και στα διοικητικά δικαστήρια  και είμαι βεβαία ότι τουλάχιστον αυτά δεν θα κάνουν το «άσπρο μαύρο» και βασιζόμενα στην λογική, σ τις αποδείξεις που θα προσκομίσω, αλλά και στον νόμο, με την απόφασή τους θα σπάσουν την  «φούσκα» της υπερβολής και του κατευθυνόμενου αποπροσανατολισμού του κόσμου από τα προβλήματά του και από τα προβλήματα  της χώρας,  σε ανύπαρκτες  ουσιαστικά υποθέσεις που κεντρίζουν το λαϊκό ενδιαφέρον, λόγω της αναγνωρισημότητας του ατόμου.  Τότε θα αποδειχθεί ότι η τακτική του «άρτου και θεάματος» με παράλληλες ανθρωποθυσίες θα έχει τελειώσει τουλάχιστον στην περίπτωσή μου». 


Πηγή: parapolitika.gr