Γιατί τα πανεπιστήμια της Κύπρου είναι η ιδανική επιλογή για σπουδές εκτός Ελλάδος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία, αλλά και η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (BREXIT) διαμορφώνουν ανάλογα το ακαδημαϊκό τοπίο.

Προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα υψηλών προδιαγραφών

Το θεαματικά βελτιωμένο επίπεδο ποιότητας των κυπριακών πανεπιστημίων (με κάποια από αυτά να παρουσιάζουν πολύ ψηλές επιδόσεις σε διεθνείς κατατάξεις Πανεπιστημίων) προσφέρει εύρος εξειδικευμένων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων, οι οποίοι εξασφαλίζουν αναγνωρισμένα πτυχία από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. αλλά και διεθνώς, με γλώσσα διδασκαλίας τα ελληνικά ή αγγλικά. Τα προγράμματα σπουδών της δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν αυτά του εξωτερικού με ένα επιτελείο επιφανών ακαδημαϊκών με διεθνείς περγαμηνές να φροντίζουν για τη σωστή διδασκαλία και καθοδήγηση. Επιπλέον, τα κυπριακά πανεπιστήμια δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS, δημιουργώντας την προοπτική μίας κοσμοπολίτικης και συναρπαστικής εμπειρίας, χάρη στις συμφωνίες τους με πολυάριθμα πανεπιστήμια-εταίρους σε δεκάδες ευρωπαϊκές και μη χώρες.

Ανταγωνιστική λόγω χαμηλού κόστους ζωής και σπουδών

UNIC-1

Δεν είναι λίγοι οι νέοι που σχεδίαζαν να μετακινηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για ακαδημαϊκούς λόγους, οι οποίοι με μία πρώτη έρευνα θα βρεθούν προ εκπλήξεως σχετικά με το κόστος διδάκτρων και τον συνολικό προϋπολογισμό της ζωής τους εκεί. Το BREXIT επέφερε σημαντική αύξηση στο κόστος των διδάκτρων, ανακόπτει πλέον την πρόσβαση στο φοιτητικό δάνειο που μέχρι πρότινος παρείχε η βρετανική κυβέρνηση, και σήμερα προϋποθέτει την έκδοση βίζας διαμονής για κάθε επίδοξο φοιτητή. Συνεπώς, η Κύπρος δεν εξασφαλίζει μόνο κατά 30% - 50% χαμηλότερο κόστος σπουδών, αλλά θα αποδειχθεί ίσως ως η καλύτερη επένδυση για τη μελλοντική σταδιοδρομία, ανέλιξη και επαγγελματική αποκατάσταση των νέων.

Ασφαλέστερη χώρα για τους νέους

Έχει επανειλημμένα συμπεριληφθεί μεταξύ των ασφαλέστερων προορισμών παγκοσμίως με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία να αξιολογείται διεθνώς ως υποδειγματικός χάρη στα έγκαιρα μέτρα πρόληψης και προστασίας που έλαβε. Φαίνεται, λοιπόν, πως οι φοιτητές δεν απολαμβάνουν μόνο το μεσογειακό κλίμα και το φυσικό περιβάλλον της, που θυμίζει Ελλάδα, αλλά και την ασφάλεια που η πολιτεία προσφέρει σε κάθε έκφανση της κοινωνικοοικονομικής τους ζωής.

hpyF1u3D

Από τις υπερσύγχρονες πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις που βασίστηκαν σε επενδύσεις εκατομμυρίων, έως την ευρύτερη περιοχή στην οποία κάθε νέος θα κινηθεί με στόχο την άθληση και την αναψυχή, η Κύπρος σε προστατεύει και σου δίνει ελευθερία κινήσεων. Τέτοια ελευθερία που, χάρη στις καθημερινές αεροπορικές πτήσεις, οι φοιτητές και τις οικογένειές τους δεν προλαβαίνουν να νοσταλγήσουν ο ένας τον άλλον.

Εκεί που η παράδοση συναντά την καινοτομία

Κοσμοπολίτικη, ζωντανή και πολιτιστικά πλούσια, είναι ένα σύγχρονο και ακμάζον κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελεί μια μοναδική πρόταση υψηλής αξίας, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των επισκεπτών. Συνδυάζοντας μια στρατηγική τοποθεσία στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων με μια αξιοζήλευτη ποιότητα ζωής, μια πολυπολιτισμική αγγλόφωνη κοινωνία, προηγμένες υποδομές και απλά μεν, αποτελεσματικά δε συστήματα οργάνωσης και κανονισμούς, η Κύπρος έχει από καιρό εξελιχθεί σε έναν ιδανικό προορισμό επιλογής για σπουδές και διεθνείς δραστηριότητες. Συμπερασματικά, οι σπουδές στην Κύπρο είναι κάτι περισσότερο από μια ποιοτική ακαδημαϊκή και μαθησιακή διαδικασία. Είναι ο ιδανικός προορισμός για μία ολοκληρωμένη εμπειρία προόδου και ευημερίας.

Πηγή: protothema