Θρίλερ! Παραλίγο συντριβή αεροσκάφους στην Κύπρο – Εκσφενδονίστηκαν παντού κομμάτια (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ατύχημα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσγείωσης υπερελαφρού ιδιωτικού διθέσιου αεροσκάφους έκλεισε για λίγη ώρα το δίαυλο του αεροδρομίου Λάρνακας. Κατά τη διαδικασία της προσγείωσης, το μικρό αεροπλάνο χτύπησε στην πίστα του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα κομμάτια του να εκσφενδονιστούν σε ολόκληρο το δίαυλο και να τον καταστήσουν επικίνδυνο για προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο περίπου δύο ώρες νωρίτερα και πραγματοποιούσε πτήσεις από την Λάρνακα μέχρι και την Πάφο. Η προσγείωση έγινε από τον δίαυλο 22 από την πλευρά της ακτής Μακένζι και το αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε στις αρχές του διαύλου.

Στο μεταξύ, κανονικά διεξάγεται πλέον το πρόγραμμα πτήσεων του αεροδρομίου Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Hermes Αirports αναφέρεται ότι «λόγω περιστατικού το οποίο συνέβη στις 14:30 στο δίαυλο του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας, επηρεάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα η διεξαγωγή του πτητικού προγράμματος του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρές καθυστερήσεις».

Στο συμβάν, προστίθεται «εμπλέκεται μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος ελαφριού τύπου, το οποίο αντιμετώπισε πρόβλημα κατά τη διαδικασία προσγείωσης. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, ουδείς εκ των οποίων έχει τραυματιστεί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το αεροσκάφος έχει ήδη απομακρυνθεί από το δίαυλο και ως εκ τούτου, το πρόγραμμα πτήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας διεξάγεται κανονικά».

Πηγή: athensmagazine.gr