Συγκλονίζουν τα μηνύματα της 39χρονης λίγο πριν πεθάνει από θρόμβωση – «Νιώθω φριχτά…»

FILE PHOTO: A medical worker prepares a dose of Oxford/AstraZeneca's COVID-19 vaccine at a vaccination centre in Antwerp, Belgium March 18, 2021. REUTERS/Yves Herman
Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παγκόσμια θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του 39χρονου μοντέλου, μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Η Στεφανί Ντιπουά νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Κύπρου μετά από θρόμβωση σοβαρής μορφής. Συγκεκριμένα, νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπως επιβεβαίωσε στο SigmaLive ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου. Πρόκειται για μοντέλο βρετανικής καταγωγής, που λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό, στις 6 Μαΐου εξέφραζε στα social media ότι δεν αισθανόταν καλά. Στις αναρτήσεις της στο Facebook, έγραφε πόσο άσχημα ένιωσε μετά την πρώτη δόση, επισημαίνοντας ότι ήταν άρρωστη τις επόμενες ημέρες.

Στις 14 Μαΐου έκανε μια δεύτερη ανάρτηση για την κατάσταση υγείας της, αποκαλύπτοντας ότι είχε ξυπνήσει τρέμοντας, με πόνους στις αρθρώσεις, ζαλάδες, πονοκέφαλο και δύσπνοια. Ακόμα, είχε αναφέρει ότι φοβόταν ότι κόλλησε κορονοϊό αλλά έκανε τεστ και βγήκε αρνητικό. Μια σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε από τον Kamran Abassalty για την κηδεία της, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής £3,005. Ο θάνατος της και ακόμα τρία κρούσματα θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca, προκάλεσαν αναταραχή στην Κύπρο με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να ακυρώνουν τα ραντεβού εμβολιασμού. Κάποιες δεν προσέρχονται να κάνουν την δεύτερη δόση, ενώ έχει μειωθεί το ενδιαφέρον για τον εμβολιασμό.

Το χρονικό του εμβολιασμού της 39χρονης στην Κύπρο

Η 39χρονη εμβολιάστηκε στις αρχές Μαΐου στην Πάφο με το σκεύασμα AstraZeneca και μέρες αργότερα υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο, με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες να διερευνούν κατά πόσο σχετίζεται με τον εμβολιασμό της. Αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Πάφου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όπως ανέφερε στο ΡΙΚ η αναπληρώτρια διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Έλενα Παναγιωτοπούλου, η διαδικασία από εδώ και πέρα προβλέπει την αποστολή του ιστορικού της αποθανούσας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος θα απαντήσει στα σχετικά ευρήματα.

Πηγή: alphafreepress