13χρονη Άντρεα: Η πίστη της στον Όσιο Αββακούμ και το θαύμα Του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προσευχήθηκα στο Άγιο και πήρα και λαδάκι από την καντήλα του και κάθε πρωί και νύχτα σταύρωνα τα αυτιά μου. Ένιωθα ότι κάνοντας αυτό θα με βοηθήσει ο Άγιος. Μου το έλεγε ο Άγιος (ότι θα ακούσω)».

Για το θαύμα που βίωσε, την πίστη της στον Όσιο Αββακούμ, αλλά και για τα όσα πέρασε, μίλησε στην εκπομπή του ANT1, «Μέρα Μεσημέρι», η 13χρονη Άντρεα Μάρκου η οποία ακούει ξανά μετά από την αιφνίδια απώλεια της ακοής της πριν περίπου δύο βδομάδες.

Το κορίτσι με τη μαγευτική φωνή άρχισε σταδιακά να χάνει την ακοή της και από το Φεβρουάριο μόλις που μπορούσε να ακούει αμυδρά με τη βοήθεια ισχυρών ακουστικών και στο τέλος απώλεσε τελείως την ακοή της.

Η 13χρονη διηγήθηκε στο στούντιο του ΑΝΤ1 την περιπέτεια που βίωσε μέχρι την πλήρη απώλεια της ακοής της, ενώ σημείωσε ότι οι γιατροί τη χορήγησαν φάρμακα, αλλά, όπως είπε, δεν περίμενα να επιφέρουν αποτέλεσμα.

Το μικρό κορίτσι μιλώντας για τις δύο περίπου εβδομάδες που είχε πλήρη απώλεια ακοής, είπε πως «ενώ ήμουν στο απόλυτο κενό, άκουα μια φωνή που έλεγε ότι «θα ακούσεις», και πίστευα ότι θα ακούσω ξανά. Τους το έλεγα».

Επιθυμία της, όπως είπε, ήταν να επισκεφθεί τον Όσιο Αββακούμ στο Φτερικούδι. «Προσευχήθηκα στον Άγιο, πήρα λαδάκι από την καντήλα του και κάθε πρωί και νύχτα σταύρωνα τα αυτιά μου. Ένιωθα ότι κάνοντας αυτό θα με βοηθήσει ο Άγιος. Μου το έλεγε ο Άγιος (ότι θα ακούσω)», εξήγησε η 13χρονη.

Ερωτηθείσα αν αυτό το διάστημα σταμάτησε το τραγούδι η μικρή Άντρεα απάντησε χαμογελώντας ότι κανονικά θα έπρεπε να το σταματήσει αλλά δεν το έπραξε.

Αναφερόμενη στο θαύμα που βίωσε, η Άντρεα είπε πως την περασμένη Πέμπτη ένιωθε ότι θα ξυπνήσει το πρωί της Παρασκευής και θα ακούει. «Κάποιος μου το έλεγε κάπως, ότι θα ξυπνήσω και θα ακούω», συμπλήρωσε.

Και έτσι έγινε. Το πρωί που πήγε στο δωμάτιο της Άντρεας η μητέρα της για να την ξυπνήσει συνειδητοποίησε ότι επανήλθε η ακοή της.

Ερωτηθείσα η μητέρα της 13χρονης αν της είχε αναφέρει ότι ένιωθε ότι θα ξυπνήσει το πρωί και θα ακούει, η κυρία Μύρια Μάρκου απάντησε θετικά, και εξήγησε πως το προηγούμενο βράδυ «ήμασταν μαζί με το θείο και τη θεία της και μιλούσαμε και για το θέμα της Άντρεας και προσπαθούσαμε να τροχοδρομήσουμε για να πηγαίναμε στο εξωτερικό, ούτως ώστε να πάρουμε μια δεύτερη γνώμη».

«Οι γιατροί μας είπαν, σημείωσε, πως ευελπιστούσαν ότι θα είχα κάποια διαφορά με τη φαρμακευτική αγωγή για να μπορέσει να ακούσει ξανά με τα ακουστικά της. Εκεί που τρώγαμε και συζητούσαμε η (Άντρεα) μας είπε να μην αγχωνόμαστε γιατί εγώ αύριο το πρωί θα ξυπνήσω και θα ακούω. Θα μας το είπε αυτό τουλάχιστον 10 φορές.

«Ήταν πολύ αισιόδοξη και ήταν πολύ δυνατό τα αίσθημα που ένιωθε. Είπε πως εγώ ακούω την φωνή, ο Άγιος θα με βοηθήσει και αύριο πρωί θα σηκωθώ και θα ακούω», υπογράμμισε η μητέρα της 13χρονης.

Καταλήγοντας η κυρία Μάρκου ανάφερε συγκινημένη πως την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, είναι η γιορτή του Οσίου Αββακούμ και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί το μοναστήρι και να ανάψει ένα κερί στη χάρη του.