ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: Ρίγη συγκίνησης στη Θεία λειτουργία Αγ.Νικολάου στα Λιμνιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε κλίμα βαθύτατης θρησκευτικής κατάνυξης και έντονης συγκίνησης, από όλους όσοι κατάφεραν να παρευρεθούν, τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία στον Αγιο Νικόλαο στα κατεχόμενα Λιμνιά Αμμοχώστου.
 
Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος της ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.
 
Οι ξεριζωμένοι και διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελεύθερης Κύπρου Λιμνιώτες, με την αρμόζουσα κατάνυξη ζήτησαν την βοήθεια και την χάρη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, για επίλυση του Κυπριακού και σύντμηση του χρόνου της δοκιμασίας τους, ώστε να μπορέσουν να λειτουργούν ελεύθερα την εκκλησία στην κατεχόμενη κοινότητά τους.
 
{youtube}h_O7NxJES4I{/youtube}
 
Εκατοντάδες πρόσφυγες άναψαν τα κεριά της ελπίδας για δικαίωση, λευτεριά και επιστροφή ευχόμενοι  με την χάρη του Θεού και τις πρεσβείες του τιμώμενου Αγίου Νικολάου να αξιώσει σύντομα την επιστροφή στις πατρογονικές  εστίες.
 
Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου γύρω από το ναό και το πλήθος των πιστών περνώντας κάτω από την εικόνα έλαβε  την χάρη και την ευλογία του εορταζομένου Αγίου.     
 
 

 

 
 
Πηγή: sigmalive.com