ΠΡΟΣΟΧΗ: Έτσι θα προστατεύσετε το κινητό σας από ιούς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με τα κρούσματα επιθέσεων σε συσκευές Android από κακόβουλο λογισμικό, να σημειώνουν αύξηση 60% στο διάστημα 2012-2013, η ESET εξέδωσε μία σειρά από χρήσιμες συμβουλές για την προστασία των χρηστών.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, η ESET εκτιμά ότι και το 2014 αναμένονται τέτοιου είδους επιθέσεις να απασχολήσουν τη βιομηχανία ασφάλειας, γι’ αυτό και συμβουλεύει τους χρήστες να είναι προσεκτικοί, καθησυχάζοντας τους παράλληλα ότι με απλά βήματα μπορούν να μείνουν ασφαλείς.

Συγκεκριμένα:

- Όλες οι εφαρμογές πρέπει να εγκαθίστανται από το Google Play ή από γνωστά app stores. Online καταστήματα που υπόσχονται δωρεάν εφαρμογές, θα πρέπει να θεωρούνται ύποπτα.

- Η ασφάλεια του Android δεν πρέπει να λαμβάνεται ως δεδομένη. Ο χρήστης δεν θα πρέπει να θεωρεί ότι αν ανοίξει ένα email από τη συσκευή του είναι λιγότερο επικίνδυνο από το να το άνοιγε στον υπολογιστή του.

- Προτιμάται να έχετε εγκατεστημένη πάντοτε την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας Android.

- Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις διαφυλάσσουν και την καλύτερη προστασία της συσκευής.

- Το κλείδωμα της συσκευής αποτελεί μία βασική ενέργεια που δυστυχώς πολλές φορές δεν εφαρμόζεται.

- Πολύτιμα προσωπικά δεδομένα δεν θα πρέπει να βρίσκονται στη συσκευή. Αντίθετα, προτείνεται το τακτικό backup των δεδομένων, είτε με την κλασική μέθοδο, είτε με τη χρήση εφαρμογών όπως το Google Drive ή το Dropbox, οπότε δεν θα χρειάζεται να αποθηκεύονται στη συσκευή.

- Κλείδωμα χρειάζονται και πολλές εφαρμογές, λόγω των πληροφοριών που περιέχουν, όπως το Dropbox που προαναφέρθηκε.

- Προσοχή στα δικαιώματα των εφαρμογών. Πολλές από αυτές ζητούν πρόσβαση στο δίκτυο ή δυνατότητα να στέλνουν και να λαμβάνουν SMS, οπότε ο χρήστης θα πρέπει να είναι επιφυλακτικός με τα δικαιώματα που τους επιτρέπει να έχουν, ειδικά όταν δεν φαίνεται κάποιος προφανής λόγος να τα ζητούν.

Πηγή: toxwni.gr