Γιατί κλείνει η παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά; (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κλειστή μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα μείνει μία από τις διάσημες παραλίες του κόσμου, ο Μύρτος της Κεφαλονιάς. 


Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ζητά να κλείσει άμεσα η πρόσβαση στην παραλία του Μύρτου, ώστε να μπορέσουν να εκτελεστούν τα έργα αποκατάστασης που προκλήθηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς και να εκλείψει ο κίνδυνος κατολίσθησης βράχων.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η παραλία πρέπει να κλείσει άμεσα και μέχρι τα μέσα Ιουλίου, οπότε και οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με το inkefalonia, πολλά ερωτηματικά έχουν προκύψει για τους λόγους της καθυστέρησης των έργων αποκατάστασης και η απόφαση να κλείσει η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού, από τις αρχές μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού και όχι νωρίτερα ώστε να μην έχει άμεσο τουριστικό αντίκτυπο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, υποστήριξε πως παρόλο που θα υπάρξουν ζητήματα από το γεγονός του «λουκέτο» εν μέσω καλοκαιριού δεν μπορεί κανείς να ρισκάρει να μείνει ανοικτός.

«Η δική μου θέση είναι ότι θα μπορούσε να γίνει το έργο το Σεπτέμβριο, ωστόσο από τη στιγμή που ήρθε αυτή η εντολή από το Υπουργείο δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Θα έχουμε βέβαια θέματα, γατί από τη μία πλευρά θα έχουμε 25 μέρες τον Μύρτο κλειστό, από την άλλη όμως ποιος ρισκάρει να μείνει ανοικτός και να συμβεί κάτι από τη στιγμή που δεν μπορεί να δώσει κανένας ασφάλεια στην βραχομάζα;» ανέφερε στο inkefalonia.