Ποια κρίση; Αυξήσεις έως και 100% στις τιμές των ξενοδοχείων


Αυξημένες έως και 100% σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο είναι οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα, με πρωταθλήτρια στην… αύξηση τη Σαντορίνη.

Στο Ημεροβίγλι, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί διάσημους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, η αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο αγγίζει το 95%.

Η μέση τιμή διανυκτέρευσης φέτος ανέρχεται στα 501 ευρώ, ενώ πέρσι τέτοια εποχή κυμαινόταν στα 257 ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr, ίδιο είναι το σκηνικό και στο Φηροστεφάνι με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να εκτοξεύεται στα 289 ευρώ, έναντι 192 ευρώ τον Ιούνιο του 2013. Σημειώνει δηλαδή αύξηση 51%.

Αντίθετα, η Οία ανεβάζει τη μέση τιμή διανυκτέρευσης μόνο κατά 10%. Φέτος τον Ιούνιο είναι στα 339 ευρώ έναντι 307 ευρώ τον Ιούνιο του 2013.

Οι τιμές τραβούν την ανηφόρα και στα Φηρά με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 242 ευρώ έναντι 137 ευρώ τον περασμένο Ιούνιο (αύξηση 77%).

Η Μύκονος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να είναι αυξημένη κατά 46% σε σχέση με πέρυσι. Για να περάσει κάποιος ένα βράδυ στο νησί των Ανέμων, θα πρέπει να πληρώσει κατά μέσο όρο 184 ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2013 έδινε γύρω 126 ευρώ.

Στη Ρόδο οι τιμές στα ξενοδοχεία παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 7% με την μέση τιμή διανυκτέρευσης να διαμορφώνονται στα 75 ευρώ. Στην Κρήτη οι τιμές ανέβηκαν κατά 21%.

Στο Ρέθυμνο συγκεκριμένα οι τιμές εδώ αγγίζουν κατά μέσο όρο τα 109 ευρώ σε σχέση με τα 90 ευρώ πέρυσι.

Πολύ μεγάλη είναι η άνοδος των τιμών και στην Ίο με 48% ποσοστιαία αύξηση στη μέση ξενοδοχειακή τιμή σε σχέση με τον Ιούνιο του 2013.

Τέλος η Αθήνα, ενδιάμεσος σταθμός για αρκετούς τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, δεν έχει κρατήσει σταθερές τις τιμές στα καταλύματα, αντίθετα η αύξηση τους αγγίζει το 35%.

Για μια μόνο διανυκτέρευση τον Ιούνιο θα πρέπει οι τουρίστες να διαθέσουν κατά μέσο όρο 119 ευρώ σε αντίθεση με πέρυσι όπου τον ίδιο μήνα η μέση τιμή δεν ξεπερνούσε τα 88 ευρώ.