Πανελλαδικές εξετάσεις 2014: Αυτό είναι το μυστικό για να «σαρώσετε»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η μεγάλη ώρα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου πλησιάζει – Οι μαθητές ζεσταίνουν τις μηχανές τους εν' όψει της τελικής μάχης.

Τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των εξετάσεων, η εφημερίδα «Έθνος» δημοσιεύει συμβουλές από βαθμολογητές και καθηγητές, με μακρά εμπειρία στον θεσμό των Πανελλαδικών, για το πώς θα καταφέρουν οι υποψήφιοι να μη χάσουν μόρια λόγω ορισμένων χαρακτηριστικών λαθών που κάνουν και πώς θα μπορέσουν μέσω της εικόνας του γραπτού τους να επιτύχουν καλύτερη βαθμολογία.

Έτσι να απαντάμε ερωτήσεις

Κατά την απάντηση ενός θέματος, πρέπει με προσοχή να σημειώνονται σωστά οι αριθμοί των ερωτημάτων του (πχ Θέμα 2ο, Α.) κυρίως όταν αυτά δεν απαντώνται με τη σειρά που δίνονται στις εκφωνήσεις.

Η σαφής διάκριση των ερωτημάτων και των υποερωτημάτων είναι πολύ σημαντική και συμβαίνει συχνά οι υποψήφιοι να χάνουν πολύτιμες μονάδες από θέματα που απάντησαν μεν αλλά με λάθος αρίθμηση ή ακαταστασία στο γραπτό τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.