«Ματωμένο φεγγάρι»: Δείτε live την ολική σεληνιακή έκλειψη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι προφητείες αγαπούν τα σημάδια εξ ουρανού και σήμερα αυτός θα «στείλει» ένα θεαματικό φεγγάρι, το επονομαζόμενο και «ματωμένο».


Ωστόσο, η NASA λέει απλά «ετοιμαστείτε για ένα από τα πιο ασυνήθιστα και όμορφα φεγγάρια του νυχτερινού ουρανού. Η ολική σεληνιακή έκλειψη της Τρίτης θα βάψει το φεγγάρι κόκκινο».

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται «ματωμένο φεγγάρι» και είναι η πρώτη από μία σειρά τεσσάρων διαδοχικών ολικών εκλείψεων.

Μέσα σε ενάμισι χρόνο, η Βόρεια Αμερική θα μπορεί να δει τέσσερις φορές ματωμένο φεγγάρι. Όσο για το κόκκινο χρώμα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της έκλειψης το φεγγάρι περνά μέσα από τη σκιά της Γης, που έχει το χρώμα της ερήμου κατά τη δύση του Ηλίου.

Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια θα εμφανιστούν στο νυχτερινό ουρανό στις 15 Απριλίου και τις 8 Οκτωβρίου 2014, καθώς και στις 4 Απριλίου και 28 Σεπτεμβρίου 2015.

«Το ενιαίο στοιχείο αυτής της τετράδας των εκλείψεων του 2014 - 2015 είναι ότι όλες θα είναι ορατές από ολόκληρη ή από διάφορα μέρη των ΗΠΑ», επισημαίνει ο ειδικός στις εκλείψεις σελήνης της NASA, Φραν Εσπενακ.

Η ολική εξαφάνιση του φεγγαριού δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα, αλλά μπορείτε να την παρακολουθήσετε LIVE:

{YouTube}S7aXzE5ZNH8{/YouTube}


Το φαινόμενο θα κρατήσει από τις 9 έως τις 12 το πρωί ώρα Ελλάδας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ




Εκδότης Piraeus Press
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου και εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, έχω διατελέσει Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εργάζομαι ως Σύμβουλος του Προέδρου του ομίλου DPG Group of Companies, διατηρώ το ειδησεογραφικό site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.




ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ 


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αντιδήμαρχος Πρασίνου &Περιβάλλοντος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι στον Πειραιά.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και Εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών, εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, μέλος στην Ποιότητα Ζωής, μέλος του ΟΠΑΝ και μέλος εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Παιδείας στο 5ο διαμέρισμα, Αντιπρόεδρος στους εκπαιδευτές οδηγών, μέλος της Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.


ΒΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟ FACΕBOOK