ΘΡΗΝΟΣ στα Γρεβενά για το μωρό που πέθανε από μηνιγγίτιδα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία των Γρεβενών από τον θάνατο του δίχρονου αγοριού που προσβλήθηκε  από μηνιγγίτιδα τύπου Β.

Το μικρό αγόρι έδινε μάχη για τη ζωή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις 5 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα  σε άσχημη κλινική κατάσταση. Πρόκειται για το ένατο περιστατικό μηνιγγίτιδας από τις αρχές του 2017. Θυμίζουμε πως το εμβόλιο για την μηνιγγίτιδα Β εντάχθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών προκειμένου να χορηγείται δωρεάν από την ηλικία άνω των δυο μηνών για βρέφη, παιδιά και ενήλικες που ανήκουν στις «ομάδες υψηλού κινδύνου».

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν:

Ο ασθενής Ι.Ν., ηλικίας 2 ετών, διακομίσθηκε στη ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ του ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ στις 05:30 της 4/5/2017 (ΓΝ Γρεβενών – ΓΝΘ Γ. Γεννηματάς – ΓΝΘ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ) με τη διάγνωση: μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος – σηπτικό σοκ (μηνιγγιτιδόκοκκος τύπος Β).

Εισήχθη στη Μονάδα σε βαριά κλινική κατάσταση και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής (υπό καταστολή). Κατά τη διάρκεια νοσηλείας του δεν υπήρξε καμία θετική ανταπόκριση στην θεραπευτική αντιμετώπιση και αγωγή.

Σύντομα ανέπτυξε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και τέθηκε σε υποκατάσταση νεφρικής λειτουργίας, καθώς επίσης και διάχυτες μη αναστρέψιμες βλάβες εγκεφαλικού παρεγχύματος. Στις 26/05/2017 διεκόπη η καταστολή και στις 29 και 30/05/2017 ολοκληρώθηκαν τα τεστ εγκεφαλικού θανάτου τα οποία ήταν θετικά. Ο μικρός ασθενής απεβίωσε στις 12:40 της 31ης /05 /2017.

Από το ΓΝΘ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου

ΠΗΓΗ: lamianow.gr