ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΔΕΝΔΡΟ: Τρένο εκτροχιάστηκε και σκόρπισε τον θάνατο – Δυο νεκροί (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Διαστάσεις τραγωδίας λαμβάνει ο εκτροχιασμός τρένου στη Θεσσαλονίκη – Η αμαξοστοιχία εξετράπη της πορείας της και καρφώθηκε σε σπίτι – Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 7 ακόμα τραυματίστηκαν – Τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπολοίπων επιβατών – Αρχικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με ανακοίνωση είχε γίνει λόγος για 4 νεκρούς – Τα ξημερώματα με άλλη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διευκρινίστηκε ότι είναι δύο οι νεκροί, 7 τραυματίες εκ των οποίων οι 3 σε σοβαρή κατάσταση

Δυο νεκροί επιβάτες και επτά τραυματίες, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος, που σημειώθηκε στις 21.45 το Σάββατο, λίγο έξω από το σταθμό ‘Αδενδρο, για άγνωστους μεχρι στιγμής λόγους, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ τα θύματα είναι ηλικίας 39 και 50 ετών. Από τους επτά τραυματίες, οι τρεις νοσηλεύονται και η κατάσταση τους κρίνεται σοβαρή, οι δυο είναι πολυτραυματίες και ένας διασωληνωμένος, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

Να σημειώσουμε ότι τις πρώτες ώρες, η αρχική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέφερε ότι οι νεκροί ήταν 4! Αργότερα η εταιρεία επανήλθε με νέα ανακοίνωση και κατέβασε τον αριθμό των νεκρών σε 2!

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίστηκαν αμείωτα και στο σημείο έσπευσαν από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας, τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη αναχώρησαν από την Αθήνα οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών, αλλά και να μάθουν πώς συνέβη το δυστύχημα.

Στο σημείο που σημειώθηκε το συμβάν η κυκλοφορία γίνεται από μονή γραμμή, ενώ κανονικά κυκλοφορούν τα υπόλοιπα τραίνα στον Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης οι τραυματίες

Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο οι τρεις τραυματίες με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ο τραυματίας που ήταν διασωληνομένος, μπήκε αμέσως στο χειρουργείο, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη. Έφτασε και στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως ο τραυματίας που μετέφερε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

1

φ5

[g_youtube v="q_vQMaxL2fQ"]

3

EK 1

EK 2