ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ: Το προσωπικό δάνειο για το ιδιωτικό αεροπλάνο υπεύθυνο για τις απολύσεις εργαζομένων!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η οικογένεια Λεμονή απειλεί να τινάξει τη διάσωση του Ομίλου στον αέρα εάν δε συμπεριληφθούν και τα προσωπικά δάνεια εκατομμυρίων ευρώ στη συμφωνία!
Απρόοπτη εξέλιξη προκύπτει τις τελευταίες ώρες στην προσπάθεια διάσωσης της αλυσίδας Καλογήρου 
(όμιλος Λεμονή) καθώς οι μέτοχοι της εταιρίας απειλούν να μην συναινέσουν στο σχέδιο εισόδου Φάις στην εταιρία αν δεν επιλυθούν ζητήματα που σχετίζονται με προσωπικά τους δάνεια. 

Ειδικότερα οι μέτοχοι της Λεμονής «απειλούν» να μην  συναινέσουν στο σχέδιο διάσωσης αν δεν τακτοποιηθεί με τον τρόπο που επιθυμούν αυτοί προσωπικό δάνειο της τάξεως των 5 εκ Ευρώ που είχε ληφθεί από τράπεζα για αγορά ιδιωτικού αεροσκάφους.  
Το δάνειο έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο και απαιτητό και οι μέτοχοι της Λεμονής ζητούν να πουληθεί το αεροσκάφος από την τράπεζα και με τον προϊόν της πώλησης να αποπληρωθεί ένα τμήμα του δανείου και το υπόλοιπο να διαγραφεί και να αρθούν οι προσημειώσεις που έχουν γίνει σε προσωπικά τους ακίνητα.

Ουσιαστικά δηλαδή οι μέτοχοι της Λεμονής ζητούν να τους χαριστεί το δάνειο. Κορυφαία στελέχη της τράπεζας που συμμετέχει μαζί με τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες στην προσπάθεια διάσωσης της εταιρίας  μιλούν για ωμό εκβιασμό σε βάρος και των συμφερόντων της τράπεζας αλλά κυρίως σε βάρος των συμφερόντων όλων των τραπεζών , των εργαζομένων και των προμηθευτών του ομίλου.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται αν οι μέτοχοι της Λεμονής επιμείνουν στην απαίτησή τους οι τράπεζες να κινηθούν με άλλο τρόπο που ναι μεν θα δυσχεράνει τη διάσωση της εταιρίας αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να οδηγήσει τους μετόχους της Λεμονής σε δικαστικές περιπέτειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι μέτοχοι της Λεμονής επιχείρησαν παρέμβαση και σε πολιτικό επίπεδο για να πιεστούν οι τράπεζες προβάλλοντας το επιχείρημα της διάσωσης των θέσεων εργασίας.
Η πλευρά των τραπεζών όμως διευκρίνισε ότι στόχος είναι να διασωθεί η επιχείρηση και όχι τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των μετόχων οι οποίοι έχουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή εικόνα της εταιρίας δεδομένου ότι ενώ η εταιρία τα τελευταία χρόνια δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις της οι μέτοχοι λάμβαναν αμοιβές ΔΣ της τάξεως των 4 εκ Ευρώ το χρόνο. 
Εάν βέβαια συμβούν τα παραπάνω και η οικογένεια Λεμονή φτάσει την υπόθεση στα άκρα, προκειμένου να υπερασπιστεί την προσωπική της περιουσία, τότε αυτό ίσως σημάνει και το τέλος της εταιρία Καλογήρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (απολύσεις, οφειλές προς την αγορά κλπ).
Το μεγάλο ερώτημα είναι τι κάνει η Δικαιοσύνη!
Καθώς δεν μπορεί η ανεξάρτητη και αδέσμευτη δικαιοσύνη να μένει απλός παρατηρητής στο σκάνδαλο Καλογήρου με τα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ και την πολυτελέστατη ζωή με βίλες και ιδιωτικά αεροσκάφη!