ΒΟΜΒΑ: Τα καταστήματα Καλογήρου δε δέχονται πληρωμές με πιστωτική – Δείτε γιατί!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όλο και πιο δραματική είναι η κατάσταση στην ιστορική αλυσίδα καταστημάτων Καλογήρου, καθώς τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένεια Λεμονή (βασικός μέτοχος της εταιρείας) απειλούν με “λουκέτο” τα εναπομείναντα καταστήματα της αλυσίδας.

Όπως γράφαμε στο mononews.gr την προηγούμενη εβδομάδα, οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε δέσμευση και κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών των μελών της οικογένειας Λεμονή, συνολικού ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι συνεχείς αναβολές πληρωμής των χρεών της επιχείρησης, που ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια ευρώ, εξόργισαν τα δυο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εμπλέκονται, τα οποία αποφάσισαν να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους.

Το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά άσχετο είναι με την απόφαση της εταιρείας να μην αποδέχεται πλέον πληρωμές με κάρτες, αλλά μόνο με μετρητά, αφού με δεσμευμένους τους λογαριασμούς τα έσοδα από τις ηλεκτρονικές πληρωμές πηγαίνουν κατευθείαν στις τράπεζες και όχι στα άδεια ταμεία της επιχείρησης. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε να μη γίνονται δεκτές πληρωμές με κάρτες, ώστε τα μετρητά να καταλήξουν στις “τσέπες” της εταιρείας, και όχι στα χέρια των τραπεζών.

Εν τω μεταξύ, λιγοστεύουν επικίνδυνα οι πιθανότητες να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής που θα αναλάβει τις τύχες της ιστορικής αλυσίδας καταστημάτων, καθώς τόσο οι προσεγγίσεις με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο της Folli Follie και τον Σάμι Φάις, όσο και οι επαφές με fund managers, απέβησαν άκαρπες, καθώς τα χρέη της επιχείρησης είναι τεράστια, την ώρα που ο τζίρος της ολοένα και συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι επενδυτές να θεωρούν πως ο λογαριασμός δε “βγαίνει”.

Πηγές της αγοράς επιρρίπτουν σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη για το αδιέξοδο στην καθυστέρηση της οικογένειας Λεμονή να κινητοποιηθεί για τη διάσωση της επιχείρησης, υποστηρίζοντας πως ο βασικός μέτοχος της αλυσίδας Καλογήρου άργησε πολύ να ανταποκριθεί στο “καμπανάκι” των τραπεζών για τα χρέη της εταιρείας, με αποτέλεσμα αυτά να φτάσουν τελικά σε μη διαχειρίσιμο επίπεδο και κανείς να μην θέλει πια να ρισκάρει επενδύοντας σε αυτήν.

Βέβαια, τα λάθη είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, όταν εν μέσω κρίσης οι Φραγκίσκος, Αλέξανδρος και Κωνσταντίνος Λεμονής είχαν προχωρήσει σε αγορές ιδιωτικού αεροπλάνου, θαλαμηγού και μιας κατοικίας στο Μιλάνο, αποτυγχάνοντας προφανώς να διαβλέψουν τη σοβαρότητα της κρίσης και την επίδραση που θα είχε και στον δικό τους κλάδο. Έτσι, αντί να “μαζευτούν”, ανοίχτηκαν με νέα μαγαζιά και μπουτίκ σαν αυτή του οίκου Fendi, που άνοιξε με δόξα και glam εγκαίνια και έκλεισε άδοξα εν μια νυκτί.

Οι απλήρωτες δόσεις χρόνων για το ιδιωτικό τους αεροπλάνο ήταν μόνο ένα από τα πολλά λάθη που έκαναν, τα οποία εξόργισαν τις τράπεζες, ενώ αυτό συνέβη και με την πώληση της περίφημης κατοικίας στο Μιλάνο. Η οικογένεια είχε δεσμευτεί ότι το συνολικό ποσό από την πώληση θα δινόταν στις τράπεζες για να εξυπηρετηθούν κάποιες από τις οφειλές. Όμως τα 6.000.000 ευρώ που αποκόμισαν από την πώληση του δεν κατατέθηκαν ποτέ στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σήμερα σε αυτό το δραματικό σημείο…

πηγη: mononews.gr