Μια μεγάλη δράση κοινωνικής προσφοράς πραγματοποιείται στο Μεταξουργείο από εκατοντάδες εφήβους και νέους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρόκειται για μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα με τίτλο “Πάροδος 17” διοργανώνει ο Κλάδος Μεγάλων Οδηγών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στις 21 με 23 Απριλίου, στο Μεταξουργείο με σκοπό να πραγματοποιήσει δράσεις κοινωνικής προσφοράς που θα αναβαθμίσουν και θα αναδείξουν την ευρύτερη περιοχή.

Εκεί, περισσότεροι απο 300 έφηβοι (14-18 ετών) και νέoι από όλη την Ελλάδα, συνεργαζόμενοι µε τις δημοτικές αρχές, φορείς, οργανώσεις και μεμονωμένους πολίτες, θα οραματιστούν, δημιουργήσουν και υλοποιήσουν κοινωφελείς δράσεις κοινωνικού, διαπολιτισμικού, πολιτιστικού, περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Οι διάφορες δράσεις έχουν σχεδιαστεί κι ενταχθεί σε τέσσερις βασικούς άξονες: τον πολιτισμό, τoν άνθρωπο, τoν τουρισμό και τις ανάγκες του αστικού περιβάλλοντος.

Σκοπός είναι, μετά το πέρας της συνάντησης, οι Ενεργοί Πολίτες του τόπου που θα αναλάβουν δράση, να διατηρήσουν ή και να συνεχίσουν το αποτέλεσμα του κοινού αυτού προγράμματος και της εθελοντικής προσφοράς.

Με τον τρόπο αυτό, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις, εμπειρίες, απόψεις και να αισθανθούν τη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει ένα μεγάλο σύνολο.

Το εν λόγω πρόγραμμα εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς που θα υλοποιηθεί στο Μεταξουργείο, σχεδιάζεται σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και το πρόγραμμα συνΑθηνά, ενώ πλήθος συνεργειών με δομές, συλλογικότητες και κοινωνικές οργανώσεις δίνουν στη Δράση χαρακτήρα κοινωνικής συνεργασίας.

Το αποτέλεσμα των επιμέρους δράσεων και το συνολικό έργο τους θα παρουσιαστεί το Σάββατο 22 Απριλίου στις 21.00 στο Αμφιθέατρο Δ2 της Τεχνόπολης στο Γκάζι.