Ραγδαίες εξελίξεις για το δυστύχημα με την Porshe: Στο «φως» νέα ντοκουμέντα


Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητα για το δυστύχημα με την Porshe του Γιώργου Βακάκη στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας και το σταθμευμένο Honda του Υπάτιου Πατμανόγλου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι και ένα μικρό παιδί.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» στο 75ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού ο νεαρός οδηγός της Πόρσε κινούνταν με 260 χιλιόμετρα την ώρα.

Ως αιτία απώλειας της στήριξης της Porsche οι πραγματογνώμονες Γρηγόρης Μιχαλόπουλος και Γιώργος Χαρωνίτης βλέπουν το κλατάρισμα του πίσω δεξί ελαστικού.

Το επίμαχο λάστιχο που έσκασε έχει ως ημερομηνία παραγωγής την 33η εβδομάδα του 2007, ενώ τα υπόλοιπα 3 την 48η εβδομάδα του 2006.

Μέρος του πίσω ελαστικού βρέθηκε σε απόσταση 150 μέτρων από το δυστύχημα. Επιπλέον σημάδια ολίσθησης υπάρχουν 100 μέτρα πριν από το σημείο σύγκρουσης. Αποκολλήθηκε μεγάλο μέρος του πέλματος, το οποίο είναι ενισχυμένο με χαλύβδινα σύρματα για μεγαλύτερη αντοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ο νεαρός οδηγός προσπάθησε να αντιδράσει πατώντας φρένο, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι ο χρόνος αντίδρασης υπολογίζεται σε 0.6 – 0,7 κλάσματα του δευτερολέπτου.

Επιπλέον από την εξέταση των πελμάτων των ελαστικών, αυτά είχαν πάχος πάνω από 6 χιλιοστά και δεν παρουσιάζουν σημάδια υπερθέρμανσης.