ΒΟΜΒΑ Τσακαλώτου – Ομολογία για ΝΕΑ μέτρα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε ωμή ομολογία ότι θα έρθουν νέα μέτρα με τη συμφωνία προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρά τις διαβεβαιώσεις του Μεγάρου Μαξίμου πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, έριξε… βόμβα, επισημαίνοντας ότι το «όχι νέα μέτρα» είναι περισσότερο τακτικισμός παρά… κόκκινη γραμμή και προεξοφλώντας υποχώρηση της κυβέρνησης!

Απαντώντας στο γιατί ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του πριν από λίγες ημέρες διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρξει ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Και τι να έλεγε δηλαδή; Να πει είμαστε έτοιμοι να πάρουμε μέτρα 1 δισ. για να το πάνε αυτοί στα 2 δισ.; Ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει μια γραμμή όσο σκληρή γίνεται, για να κάνεις όσο μικρότερη υποχώρηση. Δεν πας σε μια διαπραγμάτευση με το μίνιμουμ, πας με το μάξιμουμ»!

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η επιλογή των λέξεων από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, όταν τοποθετήθηκε στο θέμα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος πολλάκις έχει ξεκαθαρίσει πως η συμφωνία δεν θα έχει ούτε ένα νέο μέτρο, είπε χαρακτηριστικά ότι «η συμφωνία που διαπραγματευόμαστε δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα».

Ήδη, στην αντιπολίτευση σχολιάζουν πως η κυβέρνηση έχει ανοίξει την πόρτα για νέα μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου...

πηγη: star.gr