Έκκληση για την επαναλειτουργία του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Εύβοια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Χαλκίδας νυν ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά»). τελεί υπό μεταβατικότητα μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2018.

Επρόκειτο για τμήμα με υψηλή βαθμολογία βάσης εισακτέων και με αριθμό εγγεγραμμένων το 2013 στις 6500. Τώρα έχουν απομείνει 1800 οι οποίοι και πρέπει να περατώσουν τις σπουδές τους μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018 και αν δεν το επιτύχουν θα μεταβούν σε άλλο τμήμα του οποίου το γνωστικό αντικείμενο διαφέρει.

Επειδή πρόκειται για ένα Τμήμα με μεγάλη ιστορία – επί 35 και έτη δεχόταν εισακτέους – στο χώρο των ΤΕΙ, η επαναλειτουργία του είναι ζωτικής σημασίας διότι το αντικείμενο σπουδών του έχει μεγάλη απορροφητικότητα στην αγορά εργασίας.

Η επαναλειτουργία του δε θα επιφέρει κανενός είδους επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό διότι διαθέτει επαρκέστατο Ε.Π. για τη διδασκαλία των μαθημάτων του μια και τελευταία προσελήφθηκαν και οκτώ (8) ακόμη μέλη Ε.Π. και έχουν προβλεφθεί και συνδιδασκαλίες με το όμορο τμήμα της Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Επίσης τα εργαστήρια του είναι πλήρως εξοπλισμένα.

Για την επαναλειτουργία του τμήματος έχει ενημερωθεί και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μαυραγάνης Νικόλαος ο οποίος και δραστηριοποιείται εντονότατα για την επαναλειτουργία του.

Να τονιστεί πως είναι το μοναδικό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων at hoc στην ευρύτερη Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

Σκυφτός Π. Κυριάκος

ΕΔΙΠ - Μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων