Ωρες αγωνίας για τη Βιργινία Λεούση – Όλες οι εξελίξεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην Εντατική έπειτα από ανακοπή καρδιάς η γνωστή αστρολόγος. Το κοκτέιλ φαρμάκων, οι στιγμές αγωνίας στο σπίτι και ο «φύλακας άγγελος» που ήταν δίπλα της

H αγωνία στο... κόκκινο για τη Βιργινία Λεούση. Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την κατάσταση της υγείας της ιδιαίτερα συμπαθούς αστρολόγου, η οποία υπέστη ανακοπή καρδιάς το περασμένο Σάββατο, ωστόσο υπεβλήθη σε τεχνικές αναζωογόνησης με αποτέλεσμα να επανέλθει και πλέον να νοσηλεύεται για τρίτη ημέρα διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ιδιωτικής κλινικής.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Παρόλο που τα πρώτα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου, στην οποία υπεβλήθη, ήταν ενθαρρυντικά, οι γιατροί παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί, καθώς τα δεδομένα μπορεί να ανατραπούν από στιγμή σε στιγμή. 
«Ζήσαμε ένα κακό όνειρο και αναμένουμε την ημέρα που θα μεταφερθεί σε κανονικό δωμάτιο. Εχουν “σπάσει” τα τηλέφωνα. Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι τεράστιο» δηλώνει στην «Espresso» η καλή φίλη της Ιωάννα Καρατόλου.

Η μελλοντολόγος βρισκόταν στο σπίτι της στον Πειραιά παρέα με τον σύζυγό της Μιχάλη Σεβαστό και έναν καλό φίλο τους, όταν ήπιε κοκτέιλ αναλγητικών συνδυαστικά με την αντιβίωσή της για να υποχωρήσουν το συντομότερο ο βήχας και η οργανική εξάντληση που ένιωθε από το βαρύ κρύωμα το οποίο την ταλαιπωρούσε τις τελευταίες εβδομάδες. Μέσα σε λίγα λεπτά ένιωσε αδιαθεσία και κατόπιν δύσπνοια. Ο λαιμός της πρήστηκε και, καθώς αδυνατούσε να αναπνεύσει, λιποθύμησε. Η έγκυρη επέμβαση του καλεσμένου της, ο οποίος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες κάνοντάς της τεχνικές καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, αποδείχθηκε σωτήρια και η Βιργινία Λεούση έδειχνε να συνέρχεται.

Κρίσιμη κατάσταση

Την ίδια ώρα κατέφθασαν δύο μοτοσικλετιστές διασώστες ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, που έκριναν ότι η κατάστασή της ήταν κρίσιμη και κάλεσαν ασθενοφόρο. Το πλήρωμα δυσκολεύτηκε να την κατεβάσει από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο, αφού το ασανσέρ της πολυκατοικίας ήταν στενό, αλλά ως έμπειροι διασώστες τα κατάφεραν και στη συνέχεια τη μετέφεραν κατεπειγόντως σε ιδιωτική κλινική του Φαλήρου. Και εκεί έγινε ένα... θαύμα.

«Ξαφνικά, την ώρα που την παρέλαβαν οι γιατροί, η Βιργινία ανέκτησε τις αισθήσεις της και άνοιξε τα μάτια της. Πολλοί από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν λόγο για ένα... θαύμα. Εδώ δεν το πιστεύαμε εμείς, που το είδαμε μπροστά μας να συμβαίνει» ισχυρίζεται η συνεργάτιδά της Ιωάννα Καρατόλου, που βρίσκεται στο πλευρό της καλής φίλης της και προσεύχεται να επιστρέψει γρήγορα στο σπίτι της. 
Λεπτό δεν έφυγαν από το νοσοκομείο όλες αυτές τις ημέρες ο σύζυγός της, γνωστός τραγουδιστής Μιχάλης Σεβαστός, ο γιος της Τόλης, η κόρη της Αντα και λίγοι στενοί συγγενείς.

ΠΗΓΗ: espresso.gr