Γιατί αποχωρούν Πεπόνης και Μουζακίτης;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι λόγοι που οδήγησαν τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς στην αποχώρηση -  Διαβίβασαν ήδη όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις ανάμεσά τους και η λίστα Λαγκάρντ.

Επιστολή στον Άρειο Πάγο με την οποία γνωστοποιούν ότι δεν επιθυμούν την ανανέωση της θητείας τους απέστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς κκ Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.

Οι επίμαχες επιστολές εστάλησαν λίγο πριν το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφασίσει για την… τύχη των δύο οικονομικών εισαγγελέων έπειτα από σχετικό ερώτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ανανέωση ή μη της θητείας τους η οποία λήγει στις αρχές Ιουνίου.

Μάλιστα, οι κκ Πεπόνης και Μουζακίτης διαβίβασαν όλες τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κρίνοντας ότι οι εν λόγω υποθέσεις εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του εισαγγελέα διαφθοράς που θεσμοθετήθηκε με βάση τον πρόσφατο νόμο Ρουπακιώτη.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή διαβίβασαν ήδη τις πρώτες 30 δικογραφίες που είχαν στα χέρια τους μεταξύ των οποίων η υπόθεση για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι δανειοδοτήσεις κομμάτων κ.α. Μάλιστα για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ενημέρωσαν με επιστολή τους και τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη.