Συγκλονίζει η μάχη της Παναγιώτας – Την χτύπησε η οικογενειακή κατάρα


Η κατάρα που κουβαλά η οικογένειά της φαίνεται πως χτύπησε και την πόρτα της ίδιας.


Η 24χρονη Παναγιώτα Ράπο, η οποία ζει στην Κω από 2 ετών και κατάγεται από την Αλβανία, πάσχει από μια σπάνια πάθηση που αναπτύσσει καρκινογόνα αιμαγγειώματα στα μάτια.

Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κληρονομική. Το τραγικό είναι ότι η Παναγιώτα έχασε από την ίδια αρρώστια, τον πατέρα της πριν από 4 χρόνια.

Η προσωπική περιπέτειά της ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών, οπότε άρχισε να μπαινοβγαίνει στα Νοσοκομεία. Το 2011 έκανε επέμβαση στον εγκέφαλο σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Χαλάνδρι, για αφαίρεση αιμαγγειωμάτων και χρειάστηκε να μείνει σε καταστολή για δύο μήνες.

Όπως αναφέρει το aegeanews.gr, η επέμβαση κόστισε 11.500 ευρώ, την οποία κάλυψε το ΙΚΑ ως ασφαλιστικός της φορέας (η Παναγιώτα λαμβάνει σύνταξη αναπηρίας 200 ευρώ/μήνα). Μέχρι πρότινος το ΙΚΑ κάλυπτε επίσης τα έξοδα διάφορων επεμβάσεων -γύρω στις 30 συνολικά- που χρειάστηκε να κάνει επίσης σε εξειδικευμένο Ιατρικό κέντρο (με Έλληνα γιατρό) στη Λωζάννη της Ελβετίας.

Απευθύνει έκκληση για άμεση βοήθεια

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η 24χρονη έγκειται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο της Ελβετίας δεν αναγνωρίζει την ασφαλιστική κάλυψη από το ΙΚΑ κι έτσι η Παναγιώτα θα πρέπει να βρει άμεσα το ποσό των 30.000 ευρώ που χρειάζεται για μια αναγκαία επέμβαση αποκατάστασης στο αριστερό μάτι της (το οποίο έχει ήδη χάσει), προκειμένου να αποφευχθεί συνολική βλάβη και στο δεξί μάτι (από το οποίο βλέπει μόνο κατά 20% εξαιτίας της μετάστασης αιμαγγειωμάτων και σε αυτό).

Η Παναγιώτα απευθύνεται σε κάθε συμπολίτη της χωριστά ο οποίος θα μπορεί να συνδράμει οικονομικά, με ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσό, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα 10.000 ευρώ που απαιτούνται για την επέμβαση που είναι απαραίτητη, όχι μόνο για να σώσει την όραση της πλέον αλλά και την ίδια της τη ζωή.

Ο λογαριασμός για κατάθεση χρημάτων στην Εθνική Τράπεζα είναι: 383/955184-00 στο όνομα Rapo Brunilda.