Σε κλοιό χιονιά το επόμενο διήμερο! Πού θα χτυπήσει αύριο το νέο κύμα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ψυχρές μάζες από την ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία, που δια μέσω της Μαύρης Θάλασσας έχουν εισέλθει στη χώρα μας, καθιστούν τον καιρό καθαρά χειμωνιάτικο.

Αισθητή μείωση της θερμοκρασίας προβλέπεται από τους μετεωρολόγους για αύριο, με τον χιονιά να πλήττει κατά κύριο λόγο τα ορεινά σε Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Πρόκειται για μια χειμωνιάτικου τύπου διαταραχή, κυρίως με αισθητό κρύο, που σταδιακά θα μας αποχαιρετήσει από το Σάββατο όπου σιγά-σιγά θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Στους -10 στα βόρεια ορεινά

Το θερμόμετρο θα δείξει υπό το μηδέν και συγκεκριμένα στους -10, σε αρκετές ορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και αντίστοιχα στους -8 στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.

Αναλυτικά οι πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Πέμπτη 26/01/17:

Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν την Πέμπτη στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική στερεά και την Εύβοια οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα σημειωθούν στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια. Παγετός θα εκδηλωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές κυρίως της κεντρικής Μακεδονίας οπού πρόσκαιρα θα είναι πυκνές αναμένουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία από -04 (μείον 4) έως 03 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά. Πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά όπου βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της στέρεας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονιά τη νύχτα στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθεί βροχή ή χιονόνερο στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πνέει από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά αναμένουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι. Παράλληλα προβλέπουν χιόνια αρχικά στα βόρεια ορεινά και σταδιακά σε όλα τα ορεινά -ημιορεινά και το βράδυ σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα και στην πόλη, αναμένουν για σήμερα οι μετεωρολόγοι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01(μείον 1) έως 02 βαθμούς Κελσίου.