Θεσσαλονίκη: Ήρωας αστυνομικός έσωσε γυναίκα που προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η επαγγελματική ευσυνειδησία και το θάρρος ενός αστυνομικού από τη Θεσσαλονίκη έσωσαν την τελευταία στιγμή τη ζωή μιας απελπισμένης γυναίκας που είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή της.

Το αξιοσημείωτο περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στην Επανομή Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση για μια γυναίκα η οποία είχε προειδοποιήσει φιλικό της πρόσωπο πως έχει αποφασίσει να αυτοκτονήσει παίρνοντας ηρεμιστικά χάπια.

Το κέντρο της Άμεσης Δράσης αναθέτει στο πλήρωμα του μοναδικού περιπολικού που βρίσκεται στην περιοχή να διερευνήσει την καταγγελία. Στις 7 το απόγευμα οι δύο αστυνομικοί φτάνουν στο σπίτι της γυναίκας, όμως εκείνη έχει αποχωρήσει. Το άτομο που κάλεσε το 100 ενημερώνει τους αστυνομικούς ότι το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει έφυγε τρέχοντας από το σπίτι και κινήθηκε προς την περιοχή Ποταμός μέσα από χωράφια.

Το σκοτάδι και η χιονόπτωση δυσκολεύουν σημαντικά τον εντοπισμό της γυναίκας. Οι δύο αστυνομικοί κινούνται προς το σημείο που τους υπέδειξαν. Δεν βρίσκουν κανένα ίχνος. Όλη η περιοχή ήταν καλυμμένη από το χιόνι. Η κίνηση του περιπολικού στο σημείο είναι αδύνατη. Οι δύο αστυνομικοί το εγκαταλείπουν και κινούνται πεζοί.

Η ώρα περνά και η έρευνα δεν αποδίδει καρπούς. Ο ένας εκ των δύο αστυφυλάκων αποφασίζει ενστικτωδώς να εγκαταλείψει το συγκεκριμένο σημείο και να κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση πιστεύοντας ότι εκεί θα βρει το άτομο που αναζητά. Η διαίσθησή του τον δικαιώνει. Καθώς φωνάζει το όνομα της γυναίκας ακούει ένα βογγητό. Πλησιάζει και την βρίσκει σε ημιλυπόθυμη κατάσταση. Ενημερώνει τον συνάδελφό του και το ΕΚΑΒ. Ακούγοντας από τηλεφώνου τις οδηγίες του γιατρού προσφέρει την απαραίτητη φροντίδα στη γυναίκα που είχε καταναλώσει ογδόντα ηρεμιστικά χάπια. Της είχε σώσει τη ζωή.

Δύο ημέρες αργότερα η γυναίκα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι της. Ο αστυφύλακας από την Επανομή ζήτησε να μην δημοσιευτεί το όνομά του.

ΠΗΓΗ: THESTIVAL.GR